Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Reitan får 10 prosent i Chess

Foto: (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)
Reitan-familien, med Kjell Magnus Reitan i spissen, blir sittende med en 10 prosents eierandel i Chess, etter i dag å ha solgt Sense til konkurrenten for 525 millioner kroner.

Chess betaler Reitan-familien 525 millioner kroner for Sense, som dermed kan innkassere en gevinst på over 200 millioner kroner, etter selv å ha kjøpt Sense for 300 millioner kroner i fjor vår.

Formelt er det Chess' eierselskap Vollvik-gruppen som overtar Sense, og for å finansiere kjøpet, gjennomfører Vollvik-gruppen en rettet emisjon. Investorene betaler fem kroner per aksje, noe som priser selskapet til 807 millioner kroner.

Reitan-familien går inn på eiersiden med rundt 10 prosent av selskapet. Idar Vollvik blir sittende med 40 prosent. I tillegg kommer det inn noen utenlandske investorer med teleerfaring. Idar Vollvik vil likevel på direkte spørsmål, ikke oppgi hvem disse investorene er.

Vollvik utelukker ikke børsnotering, men ønsker ikke å gå i detaljer på dette nå.

- Min far sa alltid: hold munnen lukket når du spiser. De nærmeste månedene vil vi konsentrere oss om å få til en vellykket integrering av Sense og Chess, sier Vollvik.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere