Tallene gjelder for Rema-eier Reitans samlede virksomheter. Årsresultat viser en butikkomsetning på 104 milliarder kroner i 2021, som er likt som i 2020.

Reitan består blant annet av Reitan Kapital, Reitan Eiendom, og Reitan Retail, som drifter merkevarer som Rema 1000, Narvesen, R-kioski, Pressbyrån, Uno-X, YX og 7-Eleven.

Les også: Odd Reitan går ut av styret i Reitan Retail

Endret handlemønster

Resultatet i 2021 er noe preget av endrede handlemønster, nedstenginger, gjenåpninger og sterk konkurranse i både handel, hotell- og eiendomsmarkedet, påpeker Reitan AS i en pressemelding onsdag.

– Skal du lykkes, må du elske det du driver med. At partnerskap og franchise-organisering er et vinnerkonsept, merkes godt nå. Jeg er stolt av våre dyktige medarbeidere, deres humør og tempo – i ei tid med sterk konkurranse og uro i verden, sier administrerende direktør Odd Reitan i pressemeldingen.

Handelsvirksomheten til Reitan Retail hadde i 2021 en butikkomsetning på 104,4 milliarder kroner, mens driftsresultatet ble på 3,8 milliarder kroner - mot 4,4 milliarder kroner i 2020.

Nyetableringer

2021-tallene vitner om solid aktivitet med flere etableringer, trekkes det fram. Eksempler på dette er ny kylling-fabrikk, eget selskap for storhusholdning, utrulling av bilvask, kjøp av nye eiendommer, større rehabiliteringsprosjekter, byutvikling og logistikk. Selskapet står sterkt, har en solid balanse og sterk likviditet.

– Med dyktige folk og god drift er vi godt skodd for fremtiden. Vi står i ei usikker tid hvor alle kommer til å bli kraftig utfordret, sier Reitan.

Reitan Eiendom fortsatte med en god vekst i leieinntekter og forbedring i underliggende verdiskaping i 2021. Driftsinntektene ble på 1,3 milliarder kroner, og driftsresultatet endte på tre tre milliarder kroner.

Reitan Kapital hadde ved utgangen av 2021 plassert 10,1 milliarder kroner. Porteføljen fikk i 2021 en avkastning på 671 millioner kroner.

Les også: Rema-eier Ole Robert Reitan om matkrisen: – Det kommer til å bli en utfordring

– Solid egenkapital

Finansdirektør i Reitan AS Kristin S. Genton, sier i pressemeldingen at Reitan gjennom 2021 har fortsatt å bygge solide bedrifter som sikrer og utvikler arbeidsplasser og verdier.

– Vi går ut av fjoråret med en sterk balanse og en solid egenkapital på 41 prosent, sier hun.

Les også: Varsler undersøkelser i dagligvarebransjen: – Alvorlig bekymret for konkurransen