*Nettavisen* Økonomi.

Reiten kåret til årets leder

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Konsernsjefen i Norsk Hydro gikk helt til topps i en fersk lederkåring.

06.02.04 10:09

Det er bladet Økonomisk Rapport som har kåret generaldirektør Eivind Reiten i Norsk Hydro til Årets leder for den jobben han gjorde i 2003.

«Eivind Reiten har gjennom sitt lederskap satt en standard for godt norsk lederskap», heter det i begrunnelsen fra juryen.

Juryen trekker særlig fram Reitens jobb med å skille ut landbruksdivisjonen i et eget selskap. Selskapet har fått navnet Yara, og skal etter planen debutere på Oslo Børs i mars.

Juryen er også imponert over Reitens håndtering av nedbemanningsprosesser internt i Hydro, framfor alt i distriktene.

«Reiten har muliggjort oppsplittelsen av Norsk Hydro på en åpen og ryddig måte og har turt å ta upopulære beslutninger,» ifølge juryen.

Selv sentrale tillitsvalgte som har gått hardt ut mot Hydros nedbemanningsplaner på Vestlandet, roser generaldirektøren for hans opptreden.

- Han er lydhør, og når han sier noe så er han ærlig, iallfall slik jeg har oppfattet ham. Vi er uenige i beslutningene om nedleggelse, men han har vært ryddig, sier Billy Fredagsvik, som er tillitsvalgt i aluminiumsverket til Norsk Hydro i Høyanger.

Reiten har vært generaldirektør i Hydro siden mai 2001.

Juryen har bestått av Torbjørn Gjelstad fra Korn/Ferry International, Bjørn E. Hviding fra Empower Group, BI-professor Bente Løwendahl, Ragnhild Wiborg i Odin og Joachim Bamrud i Økonomisk Rapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag