Rekord for EDB

EDB lever bedre resultater enn analytikerne ventet.

EDB Business Partner fikk et resultat etter skatt på 217 millioner kroner for hele 2005, melder selskapet i en børsmelding onsdag morgen. Resultatet er hele 209 millioner kroner bedre enn i 2004.

For fjerde kvartal ble driftsresultatet 127 millioner kroner. Det er tre millioner bedre enn i samme periode 2004. Resultatet før skatt endte på 98 millioner kroner. Resultatet er bedre enn hva analytikerne ventet. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat før skatt på 92 millioner kroner.

- Vi er meget godt fornøyd med utviklingen i EDB både i fjerde kvartal og i hele 2005. EDB leverer positive kvartalstall (EBITA) for niende gang på rad. De oppkjøpte virksomhetene fra Telenor, IBM og CapGemini er nå fullt ut integrert. Den svenske delen av EDB viser sterk fremgang. Vi har kjøpt fem nye selskaper og hele organisasjonen er bygget for ytterligere lønnsom vekst i fremtiden. EDB er nå godt posisjonert for å nå selskapets nordiske ambisjon om å være den ledende aktøren innenfor våre områder, sier konsernsjef Endre Rangnes i en kommentar.

Styret foreslår at utbytte i 2005 økes fra 0,50 kroner per aksje i 2004 til 1 kroner per aksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.