2019 var inntil da det beste året for influenceren, som klarte å doble omsetningen fra 2018.

– Generelt synes jeg det er en uting å sammenligne folk med hva de har tjent året før, hva man tjener sammenlignet med andre i bransjen etc., skrev Isachsen i en SMS til VG i desember i fjor om tallene.

– Og det synes jeg selv om jeg gjør det bra. Jeg tar ut lite i lønn og lever et veldig lite luksuriøst liv, skrev hun videre.

Les også: Hun er den nye profilen i den nye sesongen av «Bloggerne»

Tjente over 6 mill.

Årsregnskapet viser at den profilerte og omdiskuterte influenceren klarte å øke omsetningen fra 6,9 millioner kroner i 2019 til 8,6 millioner i fjor.

Driftsresultatet bedret seg i perioden fra 4,86 millioner kroner til 6,2 millioner, det samme gjorde resultatet før skatt.

Med andre ord har hun de to seneste årene tjent til sammen 11 millioner kroner før skatt. Halvparten av dette har hun tatt ut i utbytte, 2 millioner kroner for 2019 og hele 3,5 millioner for fjoråret.

Les også: Sophie Elise Isachsen etter hærverk: - Er helt sjokkert over hvor jævlige folk kan være

Krevende år

Sophie Elise skriver i en SMS til Nettavisen at hun er fornøyd med fjorårstallene, spesielt som følge av at 2020 var et krevende år. Det ble brukt langt mindre penger på reklame.

«Jeg henger meg veldig lite opp i hva jeg tjener, annet enn at det er et bevis på at man har jobbet hardt og gjort noe riktig. Jeg håper 2021 blir enda bedre», skriver Sophie Elise i SMSen.

Sophie Elise unnet seg i tillegg 946.000 kroner i lønn i fjor, ned fra 1,02 millioner kroner i 2019. Selskapet Sofie Elise AS har også gitt et langsiktig lån til sin eier på nærmere 2 millioner kroner.

Faren Jan Olav Isachsen, som er styremedlem, har for sin innsats fått utbetalt 237.000 kroner.

Overskuddene de seneste årene er imidlertid forsiktig plassert. Ved utgangen av 2020 hadde Sophie Elises selskap nærmere 6 millioner innestående i banken, opp fra snaue 3,8 millioner ett år i forveien.

Privat har det vært mer motgang Sophie Elise, hun åpnet nylig opp om bruddet med den mangeårige kjæresten Kasper Kristoffersen. Paret hadde vært sammen siden 2017, men hun hadde da bekreftet bruddet på Instagram.

Fem fine år

Harstad-jenta avslørte at eksparet ønsket å gå ut med nyheten for å slippe spekulasjoner.

- Vi har hatt fem fine år sammen som jeg aldri ville vært foruten, skrev hun blant annet i innlegget.

Til gjengjeld kan Sophie Elise glede seg over nylig å ha drømmeboligen. For snaue tre uker siden ble det kjent at hun hadde flyttet inn i en ny leilighet på 128 kvadratmeter på fasjonable Frogner. Prisen var hele 13 millioner.

- Det så ut som en leilighet jeg både kan nyte nå, men også om 10 år, skrev Sophie Elise i en SMS til Nettavisen, på spørsmål om den nye leiligheten er av typen hun ser for seg å bli boende i lang tid.

Videoen av leiligheten kan du se her:

Allsidig

Sophie Elise, født Sofie Steen Isachsen 18. desember 1994 i Harstad, er primært kjent som blogger, men er også forfatter, foredragsholder og sanger.

Hun startet virksomheten sin i januar 2016 og er både styreleder og daglig leder i selskapet Sophie Elise AS, samt eneeier.

I 2018 gjorde hun seg bemerket gjennom første sesong av serien Sophie Elises verden på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo, mens sesong to kom i 2019.

Stordalen og Skappel

De siste årene har Isachsen også drevet forretning med eget selvbruningsmerke Glöd, og hun har hatt egen bokklubb Litt Sophie i samarbeid med Petter A. Stordalens Strawberry Publishing. Her varslet Forbrukertilsynet i desember i fjor en kjempebot etter skjult reklame.

I tillegg har hun hatt to strikkekolleksjoner i samarbeid med Dorthe Skappel gjennom Skappelstrikk; Skappel X Sophie Elise.