Gå til sidens hovedinnhold

Rekord: Ny kryptovaluta knuser bitcoin

Ny toppnotering for bitcoin-konkurrent.

NEW YORK (Nettavisen) Verdien på verdens nest største kryptovaluta, ether, satte en ny rekord mandag, da verdien passerte 3000 dollar for første gang.

Det betyr at verdien på kryptovalutaen ether, som er tilknyttet blokkjeden Ethereum, nå ligger på i overkant av 24.800 norske kroner.

Les også

Knuser Trump: Har ikke skjedd USAs president på 75 år

- Oppgangen til Ether antyder at det er plass til mer enn én vinner blant digitale mynter når sektoren utvikler seg. Bitcoin utgjør nå omtrent 46 prosent av den totale kryptomarkedsverdien, ned fra omtrent 70 prosent ved årets start, og ether utgjør 15 prosent, skriver Bloomberg på mandag.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

Har økt med 300 prosent

Det var klokken 04.00 i natt amerikansk tid, eller klokken 10 norsk tid mandag at ether passerte 3000-dollarmerket. Da ble verdien målt til 3.142 dollar, eller like over 26.000 norske kroner.

Med dette hadde verdien på kryptovalutaen økt med hele 300 prosent så langt i år. Tilsvarende verdiøkning på bitcoin ligger så langt år på 95 prosent.

Les også: Kalte bitcoin «tull og tøys», men: – Orker ikke se Røkke tjene penger og ikke jeg

Mandag passerte bitcoin også $58.000 dollar-merket. Dermed en verdien på bitcoin nå på 480.000 norske kroner.

Ifølge Insider tror investorer at interessen rundt kryptovaluta vil føre til at interessen for ether bare vil vokse i tiden fremover.

- Etherum er på vei opp

Tall fra april viser også at handelen med ether nådde en ny topp i april med hele 41,7 millioner transaksjoner.

- Etherum er på vei opp, og det ser ikke ut som noe står i veien for den, sa senior markedsanalytiker Edward Moya ved Oanda Corp. i en uttalelse på fredag i forrige uke. Han la også til at det var «frisk interesse» rundt flere andre kryptovalutaer.

Les også: Ferske vaksinetall sjokkerer: - Jeg er veldig bekymret

Ethereum er ifølge Wikipedia en plattform for kryptovaluta og smarte kontrakter, som bygger på blokkjedeteknologi og som er skapt av den russisk-canadiske programmereren Vitalik Buterin.

Etherum ble grunnlagt i 2015, mens bitcoin ble etablert i 2009.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler