*Nettavisen* Økonomi.

Rekord på børsen

Resultater og PGS-salg drar Oslo Børs til en ny all-time-high tirsdag formiddag. Børsen vaker like under 245 poeng ved lunsjtider.

PGS’ melding om salget av oljedatteren Pertra. Konsernsjef Svein Rennemo selger selskapet og Varg-lisensen til Talisman Energy for 155 dollar i cash, og en gevinst på 140 millioner ventes når transaksjonen gjennomføres.

I tillegg er det avtalt at PGS vil få 50 prosent av inntektene fra Varg-feltet som overstiger 240 millioner dollar i 2005 og 2006.

Salget sender PGS-aksjen opp 4 prosent til 460 kroner, og selskapet topper dagens vinnerliste ved 11-tiden.

Også Komplett har en god dag på børsen denne tirsdagen. Etter gårsdagens positive resultatframleggelse er aksjen opp 2,8 prosent, til 55,50 kroner.

Et annet IT-selskap som la fram tall i dag er EDB Business Partner. Til tross for at selskapet gjør sitt beste år noen sinne, sender investorene aksjen til bunns. Minus 2,2 prosent og en lite flatterende tredjeplass på dagens taperliste er status så langt for Endre Rangnes og co.

Tirsdagens største taper ved lunsjtider er likevel Kitron, som faller 4,7 prosent etter å ha lagt fram dårlige tall for fjerde kvartal.

Gårsdagens oljeprishopp gjør at Norsk Hydro og Statoil tar revansj etter en svak dag i går. Begge er opp 1,55 prosent, og også andre oljerelaterte aksjer er høyt på dagens vinnerliste.

Frontline fortsetter sin himmelferd også denne tirsdagen, og er opp 2,8 prosent ved lunsjtider. Fredriksen-selskapet har steget 18 prosent bare siste uken, og Enskilda Securities spår ytterligere kurshopp og milliardutbytter.

Hovedindeksen er opp nesten én prosent til 244,96 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag