*Nettavisen* Økonomi.

Rekordbytte av strømleverandører

Folk bytter strømleverandør som aldri før. Særlig unge og folk i hovedstaden er aktive på strømmarkedet.

01.12.03 11:50

Bytteaktiviteten i kraftmarkedet har aldri vært høyere. 41 prosent av landets husstander sier nå at de har byttet kraftleverandør én eller flere ganger siden markedet ble åpnet for fri konkurranse.

Dette er en økning på åtte prosent i løpet av tre måneder. Totalt har hver fjerde strømkunde har byttet kraftselskap minst en gang i løpet av det siste året, viser tall fra TNS Gallups Energibarometer.

Svekket lojalitet
Kundelojaliteten er svekket og betydningen av å ha en lokal leverandør er redusert, noe som kan komme forbrukerne til gode.

- Når barrierene for å bytte leverandør svekkes og man bytter oftere, vil kundene isolert sett kunne bli mer fornøyde, sier Eva Fosby Livgard, avdelingsleder i TNS Gallup. Hun mener kundetilfredsheten er alltid høyest rett etter at man har gjort et kjøp eller fått en ny leverandør.

Fortsatt høy bytteaktivitet
Totalt 11 prosent av alle kraftkunder sier de har bestemt seg for å bytte kraftselskap. Omtrent halvparten av disse har byttet tidligere, så den høye aktiviteten kommer til å fortsette fremover.

- Tidligere var bytterne dominert av yngre, ressurssterke personer, med høy utdanning, høyt kraftforbruk, og de fleste var menn. I dag finnes bytterne i alle leire, forteller Livgard fortelle. Eldre bytter riktignok mindre enn yngre, og de med høyt forbruk bytter mest. Det er også flere som bytter i Oslo og Akershus enn i Trøndelag og Nord-Norge. Men det å bytte kraftleverandør er ikke lenger forbeholdt små grupper i samfunnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.