*Nettavisen* Økonomi.

Rekorddag for Statoil og Hydro

Oljekjempene gjør det godt på Oslo Børs torsdag. Både Statoil og Hydro stiger rundt to prosent, til nye rekordnoteringer.

17.02.05 16:18

Det er et hopp i oljeprisen det siste døgnet som blant annet trekker opp de to oljekollegene. I tillegg er interessen for Statoil stor etter statens nedsalg til rundt ti milliarder kroner onsdag.

I første omgang var det bare institusjonelle investorer som fikk være med på kjøpefesten. Senere skal også private investorer få anledning til å kjøpe Statoil-aksjer på samme premisser.

Statoil endte opp 1,63 prosent til 109 kroner. Hydro stiger 3,13 prosent til 527 kroner. Dermed når begge selskapene nye høyder.

Hydro er opp selv om investeringsbanken Goldman Sachs nedgraderer selskapet.

Frontline fortsetter de siste ukers ferd mot toppen, selv etter et lite tilbakeslag i går. Det John Fredriksen-dominerte selskapet er opp 3,27 prosent.

Børs jo-jo Jinhui stiger hele 8,52 prosent på nyheten om fortsatt økende bulkrater. Orkla og Stolt Offshore legger på seg mellom rundt en prosent.

På den negative siden ligger Storebrand og gårsdagens taper Tomra. Førstnevnte faller med 1,21 prosent, etter at Alfred Berg nedgraderte selskapet. I tillegg melder Storebrand at de har solgt danske Finansbanken, noe som vil gi rundt 40 millioner kroner inn i første kvartal i år.

Tomra, som falt med nesten 15 prosent onsdag, fortsetter ned med 5,90 prosent. Det er dårlige resultater som driver panteselskapet ned.

Hovedindeksen endte opp 0,83 prosent, til 255,60 poeng. Dermed nådde også indeksen rekordhøyder torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.