*Nettavisen* Økonomi.

Rekordene hagler på børsen

Oslo Børs feiret det fine været med enda en strålende børsrekord. Også Hydro og Statoil kan glede seg over nye toppnivåer.

10.06.05 16:13

Oslo Børs bykset opp til en klar rekordnotering fredag. Hovedindeksen endt på 270,11 poeng, men var i løpet av dagen enda høyere, på 270,56 poeng. Den forrige rekorden var 267,51 poeng fra i går.

Flere krefter trekker oppover: Oljeprisen tok seg kraftig opp i går, teknologisektoren har løftet seg etter positive signaler fra brikke-giganten Intel i går kveld norsk tid og fortsatt fokus på fiskeaksjene på Oslo børs.

Ute i Europa peker det oppover på alle børsene som betyr noe, og i Japan endte børsen solid i pluss.

Statoil stiger hele 2,26 prosent til 124,25 kroner. Dermed ender selskapet på en ny rekordnotering. Også Hydro ender på rekordnotering, opp 3,03 prosent til 550,50 kroner.

Oljemyggen CanArgo får nok også drahjelp av oljeprisen. I tillegg har selskapet meldt om et nytt låneopptak og et oppkjøp. CanArgo ender opp 21,51 prosent.

Bare Pan Fish stiger mer enn CanArgo ved ukeslutt.

Fiskeaksjene har fått et kraftig oppsving etter at John Fredriksen denne uken kjøpte nesten halvparten av Pan Fish fra Nordea. Aksjen stiger videre i dag, med 21,98 prosent til 2,22 kroner. Dagens Næringsliv skriver i dag at Fredriksen varsler at han kan komme til å bruke mye penger innen laksenæringen.

Konkurrenten Fjord Seafood stiger med 7,03 prosent, og Domstein 4,89 prosent.

Frontline er det eneste av de tunge selskapene som er i minus så langt, og bare med marginale 0,38 prosent. På toppen av dagens taperliste ligger Arendals Fossekompani, med 6,67 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.