Gå til sidens hovedinnhold

Rekordhandel på nett

Kvinner på julegavehandel førte til rekordøkning i netthandelen.

20 prosent av oss kjøpte julegaver på nett i 2003, det er en økning på 2 prosentpoeng fra 2002. Det er kvinnene som står for økningen, skriver Aftenposten.

Like mange kvinner som menn handlet julegaver på nett, viser foreløpige tall MMI har innhentet på oppdrag for kunnskapsnettverket eforum.

- Noe av årsaken kan vel være at kvinner generelt handler flere julegaver enn menn. Netthandelen øker år for år, uten at vi kan snakke om en eksplosjon, sier Agnes Beathe Steen Fosse, leder i eforum.

De som har handlet på nett oppgir at de i gjennomsnitt har kjøpt 3,2 julegaver på denne måten, mens de har kjøpt 14,6 julegaver utenfor nettet. I gjennomsnitt har netthandlerne lagt igjen 1 550 kroner i nettbutikkene.

Ikke uventet er det langt flere under 50 år enn over 50 år som har kjøpt nettjulegaver. De viktigste årsakene til at folk handler på nett er at det er praktisk, man sparer tid og penger, produktene er lett tilgjengelig og man slipper kø og stress i butikkene.

Tre av ti som har handlet julegaver på nett har kjøpt bøker, og dette ble den mest populære nettvaren i førjulshandelen i Norge.

(NTB)