Juli ble en rekordmåned for flyr, ifølge de ferske trafikktallene.

Flyr klarte å fylle opp flyene med 92,3 prosent passasjerer. Dette er den såkalte kabinfaktoren. Flyselskapet hadde totalt 260.500 passasjerer om bord.

– Juli var preget av stor etterspørsel etter reiser, med mange fulle fly til våre destinasjoner ved Middelhavet, og europeiske byer, sier konsernsjef Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr i meldingen.

I snitt hadde selskapet ti fly i drift, med en såkalt yield, altså i billettinntekter per fløyet passasjerkilometer, på 0,71 kroner.

2,2 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli

– SAS streiken har påvirket Flyr tallene positivt, men jeg hadde uansett forventet at juli ville bli Flyr sin beste måned hittil, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til Nettavisen.

Han tror også august blir en god måned for flyr, men at det nok ikke topper juli.

– Det er derimot noe usikkert hvordan etterspørselen etter flyseter blir utover høsten og innover mot vinteren.

Rekordhøye inntekter

Elnæs har estimert billettinntektene til Flyr i sommermånedene juni og juli til 425 millioner kroner.

– Men det er litt for tidlig å vurdere om Flyr må hente inn mer kapital i løpet av høsten.

Han tror det kommer an på hvordan resultatene blir de neste månedene, men også hvor hardt de høye drivstoffprisene for fly slår ut på kostnadene.

– Nå som flyselskapet har økt sin produksjon betydelig får vi vite mer om det når tallene for andre kvartal kommer.

Få kanselleringer

På målet over hvor punktlige selskapet er, altså hvor mange flyvninger som tar av innen 15 min etter planlagt tid, hadde flyr en punktlighet på 54,2 prosent.

Riktignok landet 91,3 prosent av flyvningene mindre enn en time forsinket, i måneden hvor mannskapsmangel og streik, i tillegg til kapasitetsbegrensninger i europeisk luftrom preget luftfarten.

Widerøe tjente stort på SAS-streiken

Flyr fikk mot slutten av juli levert et nytt Boeing 737-8. Ifølge selskapet har denne flymodellen 15 prosent lavere drivstofforbruk og utslipp en tidligere modeller.

Flåten er nå på 11 fly, med snittalder på fem år, og selskapet har 41 årsverk per fly.

Norwegian til gamle høyder

Det var 300.000 flere passasjerer som fløy med Norwegian i juli enn måneden før. Det er det høyeste antallet siden før pandemien. Sammenlignet med fjoråret som var preget av restriksjoner grunnet pandemien, var det en økning på 1,5 millioner passasjerer.

Onsdag la Widerøe frem sine passasjertall. For flyselskapet førte SAS-streiken til mellom 15 og 20 millioner kroner ekstra i kassen.

Sammenlignet med fjoråret hadde Widerøe en økning på 40 prosent. Dette kan ses i sammenheng med restriksjonene under pandemien.

Torsdag formiddag vil SAS legge frem sine trafikktall for juni, som det er knyttet stor spenning til grunnet streiken.