Gå til sidens hovedinnhold

Rekordpris for tunfisk

Sushifisken solgt til 6000 kroner kiloen.

En tunfisk på 232 kilo ble denne uken solgt til en kilopris på over 6000 kroner. Med en prislapp på til sammen drøye 1,4 millioner kroner, er ruggen dermed en av de dyreste tunfiskene som er solgt på et fiskemarked noensinne, skriver New York Times.

To eiere
Fisken ble tatt i farvannet ved Japans nordkyst, utenfor Honcho, og solgt på årets første fiskeauksjon på Tsjukiji fiskemarked i Tokyo. Til sammen 570 tunfisker var lagt ut på auksjonen. 40 prosent av dem er fanget andre steder, blant annet i Mexico og Indonesia.

Prisen er den høyeste oppnådde for en tunfisk på ni år - i 2001 ble en fisk på 200 kilo solgt til 1,7 millioner kroner. Tunfisken kan bli opp mot 500 kilo og tre meter lang.

De heldige eierne av den gedigne fisken er en lokal sushirestauranteier og en eieren av en sushikjede fra Hong Kong.

Truet
Etterspørselen i Japan, som står for 80 prosent av konsumet av de to mest populære sushivariantene Atlanterhavs- og Stillehavs-tunfisk, har gått ned den siste tiden grunnet økonomisk nedgang.

I tillegg har den internasjonale komiteen for bevaring av atlanterhavstunfisk redusert kvotene for 2010 med en tredjedel, til 13.500 tonn.

Miljøaktivister på den andre siden mener reduksjonen ikke er stor nok, og krever at mer må gjøres for at tunfisken ikke skal utryddes.

Kommentarer til denne saken