*Nettavisen* Økonomi.

Rekordresultat for byggevarekjede

Det børsnoterte byggkonsernet Byggma leverer rekordtall for 3. kvartal. Resultatet underbygger forventningene om et rekordår for byggbransjen.

Det går så det griner i norsk byggebransje. Både privatpersoner og næringsliv bygger som aldri før - og det gir resultater for bransjens leverandører. Børsnoterte Byggma ASA presenterte i dag et rekordresultat, med et driftsresultat på 36,2 millioner kroner. Resultat etter skatt ble på 27,5 millioner kroner. Omsetningen endte på 416,3 millioner kroner. Byggma står bak en rekke kjente merkevarer innen byggningsbransjen, blant annet Fibo-Trespo og Huntonit.

Byggmakonsernet kan vise til en dobling av overskuddet i tredje kvartal, og underbygger dermed spådommene fra NHO, som ser for et rekordår i norsk boligbygging. I sin halvårlige statusrapport for norsk økonomi som NHO presenterte i går, spår organisasjonen 30.000 bygde boliger i inneværende år. Byggeboomen påvirkes av flere faktorer, ikke minst det lave rentenivået og den store formuesøkningen som har kommet i kjølvannet av høye boligpriser.

- Vi opplever nå den høyeste aktiviteten noensinne i vårt konsern, og det ser også lyst ut for fremtiden. Alle signaler vi får fra markedet, tyder på at aktiviteten vil holde seg høy også i de kommende månedene, sier konsernsjef Jan A. Hestaas i Byggma til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.