Gå til sidens hovedinnhold

Rekordresultat for Facebook

Facebook melder om en dobling i fortjenesten i første kvartal på grunn av kraftig økning i reklameinntekter under pandemien.

– Vi har hatt et sterkt kvartal mens vi har hjulpet folk til å holde seg oppkoblet og forretninger til å vokse, sier Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Inntekter fra nettreklame steg med 46 prosent til 25,4 milliarder dollar i forhold til samme kvartal i fjor. Antall mennesker som bruker Facebook hver måned økte med 10 prosent til 2,85 milliarder.

Les også: Sjokktall om Teslas klimaregnskap

Facebook, Google, Amazon og Apple er blant IT-gigantene som profitterer stort på at folk i stadig større grad jobber, lærer, handler og omgås sosialt i sosiale medier, ikke minst under koronapandemien.

Apple på sin side melder om dobling i fortjenesten i første kvartal takket være rekordsalg av iPhoner og økt omsetning av andre produkter koronafaste kunder etterspør.

IT-giganten i California melder at omsetningen i første kvartal 2021 var den høyeste noensinne etter en økning på 54 prosent til 89,6 milliarder dollar.

– Resultatet viser både hvordan våre produkter hjelper brukerne på dette stadiet i deres liv og optimismen de synes å føle om tiden framover, sa Apple-sjef Tim Cook i forbindelse med resultatmeldingen.

(©NTB)