Rekordstort leverandørbytte

I andre kvartal i år skiftet nesten 87.000 strømkunder leverandør. Sammenliknet med samme kvartal i fjor, er det 70 prosent flere som velger å bytte leverandør.

Tall fra Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) viser 86 977 strømkunder skiftet leverandør i løpet av andre kvartal.

- Energiknapphet

Dette er rekordmange i forhold til samme kvartal i 2002, men en nedgang på rundt 60.000 strømkunder i forhold til første kvartal i år.

- Første kvartal i år var et veldig spesielt kvartal. Det var energiknapphet, og svært høye strømpriser, sier avdelingsdirektør Marit Lundteigen Fossdal i NVE til TV 2 Nettavisen.

Høye priser og stor oppmerksomhet

Lundteigen Fossdal mener de høye prisene også er forklaringen til at så mange velger å bytte leverandør også i andre kvartal.

- Det er høye strømpriser og stor oppmerksomhet rundt temaet. Samtidig er det prisspreding blant leverandørene, sier Lundteigen Fossdal.

Reduserte priser

21,04 prosent av kundene har en annen leverandør enn den som er dominerende i nettområdet. Gjennomsnittsprisen har blitt redusert med 32,56 øre/kWh fra første kvartal til andre kvartal i år.

Det er 27,9 prosent av næringskunder som har en annen kraftleverandør enn den som er dominerende i nettområdet. 8 052 næringskunder skiftet leverandør i andre kvartal i 2003, og dette er omtrent halvparten de som byttet i første kvartal 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.