Rektor refser brønnpisser

Studierektor Aage Sending ved Handelshøyskolen BI måtte møte på rektor Torger Reves kontor, etter å ha uttalt at studentene ved skolen ikke kan noe som helst.

22.06.05 11:19

En særdeles harm rektor Torger Reve kalte allerede i morges inn Aage Sending på sitt kontor.

- Dette er svært alvorlig. Dette går på tillitien til institusjonen, og er dermed hellig, sier Torger Reve til TV 2 Nettavisen.

Det var i Dagens Næringsliv onsdag at Aage Sending kom med uttalelser om sin egene arbeidsplass, som nok fikk kollegene til å sette kaffen i halsen. Ifølge Sending er det utbredt med juks på BI, studentene er late og kunnskapsløse, og Sending selv ville ikke ansatt dem.

- Halvparten av BI-studentene kan egentlig ingenting, sa Sending til Dagens Næringsliv.

Personalsak
Utspillet vil kunne få alvorlige konsekvenser for Sending.

- Ja, det er klart jeg er sint på Sending. Dette håndteres som en personalsak, og jeg vil derfor ikke kommentere dette ytterligere, sier Reve.

Rektoren er ikke nådig i sin karakteristikk av sin undersått.

- Heldigvis er ikke Sending i posisjon til å ansette noen som helst. Hans uttalelser er synsing, uten noe form for data som understøtter det han sier. Data viser tvert imot noe annet. Det ikke mer juksing enn tidligere, sier Reve.

Elektronisk sporing
Reve viser til at det er gjort masse arbeid for å begrense eksamensjuksing ved BI.

- Vi har et elektronisk system som leser alle besvarelser og sammenligner disse med tidligere leverte oppgaver. Da vil vi for eksempel kunne avdekke at 75 prosent av besvarelsen er lik en annen, og dermed avsløre juks. Og da er konsekvensene tøffe. Studenter som blir tatt for juks vil bli utvist, og i verste fall miste retten til å få utstedt eksamensbevis for alltid, sier Reve.

- Et kjent problem
BI-rektoren avviser ikke at det foregår juks ved BI, men hevder at den private handelshøyskolen ikke er verre enn andre.

- Dette er jo et problem for alle skoler i hele verden, og har alltid vært det, sier Reve, som også avviser at dette nå er mer utbredt en tidligere.

- Når det gjelder Sendings uttalelser om at alt var så mye bedre før, viser jeg bare til Sokrates' uttalelser om det samme for 2500 år siden, sier Reve og legger til at den gamle jukselappen sikkert også var utbredt tidligere.

Diskutér latskap og unnasluntring blant norske studenter her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.