Gå til sidens hovedinnhold

Rema 1000 håver inn

Dagligvaregiganten Rema 1000 økte omsetningen med nærmere fire milliarder kroner i fjor.

Rema 1000 omsatte for 70,2 milliarder kroner i fjor. Det er en økning på 3,8 milliarder kroner mot 2017. Samtidig økte driftsresultatet med 243 millioner til 1,9 milliarder i 2018. Det gir en driftsmargin på 2,8 prosent mot 2,6 prosent i fjor, ifølge Aftenposten.

- Vi vokser mest av dagligvarekjedene, noe som er et resultat av hardt arbeid og en enorm laginnsats fra alle i Rema 1000. Det er vi veldig stolte av, sier administrerende direktør Ole Robert Reitan Rema 1000 i en pressemelding fra selskapet.

Reitangruppen sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. Markedsandelen til dagligvarebutikken her hjemme utgjør nå 23,7 prosent.

- De gode resultatene skyldes innsatsen til et fantastisk sterkt lag av franchisetagere og franchisegiver. Sammen skaper vi store verdier for både lokalsamfunn, kjøpmenn og familier over hele Norge og Danmark, fortsetter Reitan i pressemeldingen.

Les også

Får ikke solgt Norges dyreste leilighet

Tror på enkle løsninger

Han viser også til matvarekjedens slagord, som er «Det enkle er ofte det beste».

- Det forplikter å leve etter «Det enkle er ofte det beste». I tillegg til de laveste prisene, skal vi tilby kundene våre enkle og gode løsninger for å få hverdagene til å gå i hop. Det er et viktig oppdrag, og vi fortsetter å jobbe hardt for å levere på det, sier Reitan videre.

Han trekker frem at de tror på enkle løsninger.

- Kundene våre setter utrolig stor pris på produktene vi leverer som Middag under Hundrelappen, ferske supper og andre produkter som har laveste pris, høy kvalitet og er produsert og solgt på en ansvarlig måte. Det er nemlig vår forretningside, fortsetter Reitan.

I fjor fikk også Rema 1000 som ett av fem norske selskaper toppkarakter hos Carbon Disclosure Project, som årlig rangerer 7000 selskaper på klimaledelse. Siden 2013 har også dagligvarekjeden redusert CO2- utslippene sine med 38 prosent.

Les også

Skattemeldingen: 800.000 nordmenn får restskatt

Dyrevelferd på agendaen

Det var også i fjor at Rema 1000 innførte kyllingrasen Hubbard under merkevaren Solvinge i sine norske butikker.

–Det var et bevisst valg å skifte til en friskere, livligere og mer aktiv kylling som både lever lenger og vokser saktere enn den som er vanligst å produsere i Norge, heter det videre i pressemeldingen.

Les også

Fredriksen-aksjen kan dobles i løpet av 6-12 måneder

40 år

2019 er også et jubileumsår for dagligvarekjeden. Det var i 1979 at milliardæren Odd Reitan startet den første Rema 1000 butikken på Bromstad i Trøndelag.

Ifølge Kapital er han landets tredje rikeste person. Nå driver han butikken sammen med sine sønner Ole Robert og Magnus Reitan.

- I førti år har vi gitt kundene våre bare lave priser, og konkurrentene våre heftig konkurranse og hodebry. På de førti årene har andelen man bruker på mat av husholdningsbudsjettet gått fra i overkant av 20 prosent til 10 prosent. Det er kanskje det viktigste samfunnsoppdraget av dem alle. Bare lave priser, uttaler Reitan.

Kommentarer til denne saken