Flere varer vil være opp til 30 prosent rimeligere under priskuttet, som varer til utgangen av april.

- Priskutt og lave priser vil alltid være viktig for mange barnefamilier som sjonglerer hverdagen for at lommeboka skal strekke til sier PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000, Calle Hägg til Nettavisen.

Han sier at de derfor har satset hardt på priskutt på frukt og grønt, og innført fast kutt på 25 prosent på alle bleier i Æ-appen.

- Vi fortsetter nå å kutte prisen på varer som gjør forskjell i hverdagen for folk flest, og ikke minst barnefamilien.

Hägg opplyser at priskuttet gjelder alle kunder i Rema-butikker, mens de med Æ-appen i tillegg vil få sine personlige priskutt og ti prosent på alt av frukt og grønt.

Rettet mot barnefamilier

De over 100 varene som blir rimeligere, er varer som alle kjøper i hverdagen. Det er varer som fiskeburgere, laksefilet, grovbrød, knekkebrød, salat, frukt, juice og vaskemidler som blir billigere.

April-kuttet er basert på hvilke varer de erfarer at kundene gjerne vil ha på tilbud etter påske. Priskampanjen er en fortsettelse på Remas satsing mot barnefamilier. Hägg sier Rema håper at de bidrar til å gjøre hverdagen litt enklere med priskuttene.

- Mange av våre kunder vil nyte godt av priskuttet, men det er klart at priskutt og lave priser alltid vil være viktig for barnefamilier som sjonglerer hverdagen med mange utgifter og prioriteringer for at lommeboka skal strekke til.

Lenger ned i saken kan du se liste over hvilke varer som kuttes i pris.

Les også: Kreftforeningen raser mot dagligvarebransjens priskutt på snus

- Smart trekk

Rune Nikolaisen, som står bak Gjerrigknark.com, er veldig fornøyd med priskuttet til Rema.

- Det er absolutt positivt, spesielt siden det er varer hvermannsen bruker som blir kuttet i pris. Dette vil merkes på lommeboka, sier han til Nettavisen.

Les også: Rema introduserer bleieavtale: - Alle får 25 prosent avslag

Samtidig mener han tidspunktet for priskuttet er bra.

- Alle forventer at kjedene skal ta igjen det «tapte» etter påske, så dette er et veldig smart trekk av Rema, sier han.

- Samtidig er det ikke bare usunne varer som er med i priskuttet, og jeg tror mange vil sette pris på rimeligere sunne varer også, sier Nikolaisen.

Han håper de andre kjedene følger etter, selv om han ikke har tro på at noen av konkurrentene vil legge seg på et lavere prisnivå.

- Det var nok Rema sin tur til å sette i gang et stort priskutt nå, selv om jeg ikke har sett at de har vært først ute i det siste. Men kanskje vil vi se mer av det nå, sier Nikolaisen.

Sjekk hvilke varer som blir billigere hos Rema i april. Merk at tre av prisene er oppdatert tirsdag 6. april, og dette gjelder JIF engangsvåtmopp - tre typer.

Kjempekutt på is

Det er ikke bare sunne varer som er en del av priskuttet til Rema i april. Kjeden kutter nemlig prisen på all småis fra Diplom-Is og Isbjørn Is med 30 prosent.

Les også: Ferske tall fra Rema 1000 viser en klar trend i nordmenns handlemønster

Remas tall fra 2020 viser at salget av små-is normalt øker med over 100 prosent i april, og salget av grillpølser øker med over 130 prosent i samme måned.

- Kuttet er tilpasset litt kos, som vi synes er viktig på denne tiden av året, sier kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes i Rema.