Gå til sidens hovedinnhold

Rema 1000-sjefen går på dagen

Administrerende direktør Trond Bentestuen slutter i Rema 1000 etter mindre enn tre år i jobben.

Trond Bentestuen slutter som Rema-sjef grunnet uenigheter om retningen videre for selskapet. Det skriver Reitan-gruppen i en kort pressemelding.

– Jeg ønsker å takke Trond for innsatsen som er lagt ned – spesielt for fokuset han har hatt på ett Rema 1000 og for den anerkjennelsen han har sikret alle våre hverdagshelter gjennom en global pandemi. Selv om vi nå avslutter vårt samarbeid, vil jeg understreke at vi skilles som venner, og at Trond er en flott fyr som vi heier på og ønsker all lykke videre, sier Ole Robert Reitan, som overlot ansvaret som norgessjef til Bentestuen i 2018.

Bentestuen kom fra ulike lederstillinger i DNB da han meldte overgang til Rema. Før det jobbet han i Expert og Telenor.

Les også: Lønnsfest blant dagligvaretoppene: Økte lønnen 90 ganger mer enn de ansatte

Flere topper har måttet gå

Bentestuen er den siste i en lang rekke Rema-topper som har måttet gå den siste tiden.

Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, som blant annet sentral da dagligvarekjeden lanserte Æ-appen og bestevennstrategien, gikk i 2017.

Jan Frode Johansen, direktør for Rema 1000 Franchise, måtte gå to år senere. Johansen og Lindberg var regnet som Remas store nye lederstjerner.

Rema 1000 har slitt tungt i konkurransen med giganten Norgesgruppen de siste årene, og nylig gikk Kiwi forbi Rema 1000 og ble Norges største dagligvarekjede.

Les mer: Rema 1000 knuses av konkurrentene

Erfaren etterfølger

Tom Kristiansen tar over stillingen som administrerende direktør for Rema 1000 Norge fra og med 18. mai.

Etterfølgeren har hatt en rekke ledende stillinger i Rema 1000 siden 1997, også som administrerende direktør for Rema 1000 Norge i en årrekke. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Rema Etablering AS.

Les mer: Dette synet møtte Tore da han åpnet pakken fra PostNord: – Helt uforsvarlig