Gå til sidens hovedinnhold

Rema har tapt titalls millioner på øl-offensiv

Remas ølsatsing har kostet dyrt, dagligvarekjeden har tapt flere titalls millioner på investeringer i ulike bryggeri.

Etter at Rema lanserte Bestevenn-strategien, og flere kjente øl-sorter som Mack og Hansa forsvant ut av sortimentet, ble det klart at dagligvarekjeden hadde investert i flere egenkontrollerte lokale bryggerier.

Strategien har gitt dårlig avkastning, og har kostet selskapet flere titalls millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Les også

Harselerte med Lan Marie Berg: Nå reagerer MDG-toppen kraftig

Selskapet Norske Bryggerier er eid av Rema Industrier, og har tapt til sammen 23 millioner kroner i løpet av de tre siste årene. Selskapet står bak både Rygr på Jæren og OF Hald i Bergen. Produksjonen i OF Hald ble stengt ned kun ett år etter oppstart.

Har du sett denne populære videoen?

– I tilfellet OF Hald fant vi ingen måte vi kunne drive med økonomisk bærekraft, og bryggeriet legges derfor dessverre ned, opplyser Amund Fjørtoft som er administrerende direktør i Rema Industrier i en epost til DN.

Les også

Stordalen kjøper luksushotellkjede

I tillegg eier Rema Industrier gjennom Norske Bryggerier 43 prosent av Sagene Bryggeri, også her tapte selskapet over to millioner kroner.

– Til syvende og sist er det kundene som bestemmer hvilke bryggerier som klarer seg, så da står det på oss å lage best mulig produkter til lavest mulig pris, skriver Fjørtoft.

Direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen, Erlend Fuglum, har lagt merke til at Rema har prøvd å kontrollere flere ledd i verdikjeden i de siste årene.

– Dette er drikkevarebransjens svar på vertikal integrering. Jeg kjenner ikke til andre eksempler på dette i Norge, sier han.

Samtidig som Rema sliter, ble en av bryggeriene som ble kastet ut av Rema, nemlig Aass Bryggeri, satt nye rekorder i salget etter exiten.

Tidligere har TV-kjendiser som blant annet Arne Hjeltnes tapt 52 millioner kroner på mikrobryggerikonsertnet Norbrew.

Kommentarer til denne saken