Gå til sidens hovedinnhold

Rema-topp dømt til fengsel

Tidligere finansdirektør John Thoresen i Reitan-Gruppen er dømt til fengsel for innsidehandel i forbindelse med kjøpet av mobilselskapet Sense.

Thoresen er idømt nitti dagers fengsel og må i tillegg betale 10.000 kroner i saksomkostninger til det offentlige.

Thoresen får dermed den lengste ubetingede fengselsstraffen som er gitt i forbindelse med en innsidesak i Norge.

Retten tok til følge aktoratets påstand om at Thoresen var i en innsideposisjon da han vinteren og våren 2003 ved flere anledninger handlet aksjer i Sense, som på det tidspunkt var børsnotert. Reitan-Gruppen kjøpte Sense i april 2003.

Gjennom flere e-poster og regneark satt Thoresen på informasjon som indikerte at Reitan Invest ville legge inn bud på deler av eller hele Sense.

Sammen med broren
Ifølge retten satt Thoresen senest 21. februar på informasjon som gjorde ham til en innsider. På tross av dette kjøpte Thoresen flere aksjer i perioden etter dette. I mars 2003 kjøpte Thoresen Sense-aksjer for 282.002 kroner, og solgte de samme aksjene til Reitan-gruppen for 498.750 kroner - en gevinst på 216.748 kroner.

Alle Thoresens aksjekjøp skjedde gjennom et felles selskap han eier sammen med sin bror, Bernt Thoresen.

Bernt Thoresen var også opprinnelig siktet i saken. Han kjøpte i mars Sense-aksjer for nærmere 500.000 kroner - aksjer han senere solgte for 790.000 kroner; med andre ord en gevinst på 298.680 kroner.

Til sammen tjente brødrene Thoresen dermed over 500.000 kroner på handler med Sense-aksjer.

Påstand om 120 dager
Siktelsen mot Bernt Thorsen ble frafalt, men Økokrim opprettholdt tiltalen mot John Thorsen for å ha gitt fra seg innsideinformasjon.

Retten mener det er hevet over enhver tvil at John Thoresen gav fortrolig informasjon til sin bror Bernt. Retten konkluderer imidlertid med at det ikke er bevist at dette er gjort med forsett.

Aktor, førstestatsadvokat Hedwig Moe ved Økokrim, la ned påstand om fengsel i 120 dager. På tross av at straffen ble noe mildere enn påstanden er Hedwig Moe fornøyd med utfallet.

- Jeg er fornøyd med at han ble dømt på begge tiltalepunkter, sier Moe til TV 2 Nettavisen.

Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med Thoresens advokat Olav Braaten.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken