*Nettavisen* Økonomi.

René Svendsen (48) ansatt som nyhetsredaktør i Nettavisen

STERKT NAVN: René Svendsen var digitalredaktør i VG før han ble sjefredaktør i Fredriksstad Blad for seks år siden. Nå kommer han til Nettavisen.

René Svendsen (48) blir nyhetsredaktør i Nettavisen. Svendsen kommer fra stillingen som sjefredaktør i Fredriksstad Blad, og tiltrer i august.

10.04.19 09:49

Med ansettelsen av Svendsen blir det omrokeringer i Nettavisens ledelse:

Svendsen blir sjefredaktør Gunnar Stavrums stedfortreder på nyheter, mens nåværende nyhetsredaktør Erik Stephansen blir redaktør for meninger, debatt og kommentarer samtidig som han beholder ansvaret for presseetiske spørsmål.

- Med René Svendsen har vi fått en av landets fremste redaktører. Han har gjort en imponerende jobb i Fredriksstad Blad, som flere ganger har fått priser som landets fremste lokalavis, sier Stavrum.

- Vi hadde mange gode søkere til stillingen, og kunne velge på øverste hylle, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum. Foto: Paul Weaver

Bakgrunn fra VG

René Svendsen har allsidig bakgrunn, og kom fra stillingen som digital utviklingsredaktør i VG før han ble sjefredaktør i Fredriksstad Blad for seks år siden.

- Det er veldig trist å skulle forlate de fantastiske menneskene jeg jobber med i Fredrikstad, men alle gode ting har sin ende. Nå gleder jeg meg til å lære masse i en rolle som jeg aldri før har hatt, sier han.

- Å bli nyhetsredaktør i Nettavisen ser jeg på som utfordrende, spennende og akkurat passe skummelt. Jeg tenker at en frisk, folkelig og antiautoritær nettavis som følger spillereglene i norsk presse, og med en moderne lokalaviseier som Amedia i ryggen, er akkurat det Norge trenger. Nettavisen har heftige vekstambisjoner, og jeg skal gjøre mitt beste for at de skal nås, sier Svendsen.

Solid attest fra Amedia

- Renè Svendsen har, siden han tiltrådte som ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad for seks år siden, bidratt til å gi mediehuset et kraftig og innovativt løft, ikke minst digitalt. I dag framstår Fredriksstad Blad som et godt og framgangsrikt produkt med solid vekst i sitt marked, sier styreleder Pål Eskås.

- Det er beklagelig når en så dyktig leder takker for seg. Men jeg har selvsagt full respekt for at Rène søker nye utfordringer. Det at han går over til en annen Amedia-virksomhet, og dermed fortsetter i konsernet sammen med oss, er samtidig noe vi gleder oss over, sier Eskås.

Forsterker innsatsen flere steder

Erik Stephansen gleder seg til å få Svendsen ombord i Nettavisen.

- Dette vil kunne utvikle vår nyhetsdekning vesentlig, samtidig som vi også kan forsterke innsatsen på kommentar- og debattstoffet, sier Stephansen.

Nettavisen har rundt 650.000 daglige lesere og har akkurat etablert en storsatsing på økonomistoff med seks nye medarbeidere. I tillegg er hele avisen redesignet. Innlemmelsen i Amedia-konsernet gjør at Nettavisen nå også utvikler samarbeid med 70 aviser over hele landet.

Nettavisen har lokalkontorer i Bangkok, Los Angeles, Stavanger og Trondheim. Fra høsten blir det også etablert midlertidig kontor i New York, med frontsjef Morten Karlsen.

En av fordelene med dette er at avisen kan ha døgnkontinuerlig bemanning til glede for nyhetshungrige nordmenn.

Carina Bredesen har fungert som nyhetsleder i både sports- og nyhetsredaksjon før hun gikk ut i fødselspermisjon. Hun går inn som sjef for sportsredaksjonen når hun kommer tilbake fra permisjon i vår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag