Fredag startet DnB NOR et nytt renteras. Landets største bank senket utlånsrenten med ett prosentpoeng. Les mer om DnB NORs rentekutt her.

Og mandag kom renteraset. Postbanken var først med melding om at renten kuttes med ett prosentpoeng. Les mer om Postbankens rentekutt her.

Både DnB NOR og Postbanken må imidlertid se seg slått av SpareBank 1 Nord-Norge og Sparebank 1 SMN.

Største kuttet i historien
Begge de to sistnevnte senker renta med hele 1,3 prosentpoeng.

Sparebank 1SMN (tidligere kjent som Sparebanken 1 Midt-Norge) knaller til med det største rentekuttet i bankens historie.

- Vi har aldri tidligere senket renta med så mye som 1,3 prosentpoeng, sier informasjonsdirektør Hans Tronstad til Nettavisen.

Det er forventninger om en stabil lav pengemarkedsrente som er hovedbegrunnelsen for kuttet.

- I tillegg skjeler vi selvfølgelig til konkurransebildet, sier Tronstad uten å nevne DnB NOR og Postbanken med navn.

Beste nominelle rente i Sparebank ! SMN er nå 5,45 prosent.

Rekordstort rentekutt også i Nord-Norge
Også Sparebank 1 Nord-Norge kutter renta med 1,3 prosentpoeng.

- Dette er det største kuttet på de tre årene jeg har vært her, sier informasjonssjef Leif-Arne Kristiansen i Sparebank 1 Nord-Norge.

Laveste boliglånsrente i banken blir 5,50 prosent nominelt - marginalt over DnB NOR og Postbankens laveste utlånsrente på 5,45 prosent.

Sparebank 1 Nord-Norge har omlag 145.000 aktive personkunder og er landets tiende største bank målt etter forvaltningskapital. Banken henter sine kunder fra fylkene Nordland, Troms, Finnmark og fra Svalbard og Murmansk.

Laveste boliglånsrente i spareBank 1 Nord-Norge er etter kuttet 5,50 prosent nominelt.

Forbanna på banken? Bytt her

Nordea senker ikke
Nordea, som er landets nest største bank etter DnB NOR, har i et rentemøte mandag bestemt seg for å ikke kutte renten.

- Renten kommmer nok til å gå ned, men det er så stor usikkerhet i pengemarkedet nå at vi har bestemt oss for å vente til Norges Banks rentemøte 17. desember, sier kommunikasjonsdirektør Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea til Nettavisen.

Skandiabanken kutter
Skandiabanken her bestemt seg for å kutte renten, men har ennå ikke avgjort hvor stort kuttet blir.

- Vi sitter i rentemøte nå og vil sende ut melding om avgjørelsen enten i ettermiddag eller tirsdag morgen, sier informasjonsdirektør Johnny Andersson til Nettavisen.

Sparebank 1 SR Bank med kutt tirsdag?
Ledelsen i Sparebank 1 SR Bank, landets sjette største bank, har sittet i rentemøte hele mandag.

- Vi kom ikke frem til en rentavgjørelse i dag, men vil bestemme oss i morgen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Frode Sandal til Nettavisen.

Kommunalbanken senker renta med 1,2 prosent
Kommunalbanken melder seg også på i rekken av rentekutt mandag.

Med bakgrunn i den senere tids betydelige nedgang i pengemarkedsrentene har Kommunalbanken besluttet å sette ned renten fra 6,35 prosent til 5,15 prosent nominelt, heter det i en pressemelding fra banken.

- Ytterligere tilpasninger vil følge utviklingen i markedsrentene fremover, uttaler viseadministrende direktør Kommunalbanken Siv F. Galligani til Nettavisen.