Gå til sidens hovedinnhold

Renteras gir Syden-rush

Charterselskapene kan gni seg i hendene over de kraftige rentekuttene fra Norges Bank. Nordmenn har begynt å hamstre sydenreiser igjen. Her ser du de beste tilbudene.

Sju strake rentekutt har vært vitaminpillen norske turoperatører har ventet på. For første gang på to år melder reisebransjen om positive tall for reiselysten.

- Endelig virker det som pilen har snudd opp igjen. Etter to år med nedgang venter vi nå å se vekst inn i vintersesongen, sier adm. direktør i Ving, Christian F. Grønli, til TV 2 Nettavisen.

Venter vekst
Ving venter en samlet vekst i antall solgte reiser i vinter på mellom 3 til 5 prosent. Hovedårsaken er rentekuttene fra Norges Bank.

- Det er klart det er rentekuttene som gir utslag her. For en husholdning med gjennomsnittlig boliglån har innsparingen vært enorm. De fleste har vel opplevd å få frigjort et lite feriebudsjett, sier Grønli.

Ekstra rentekroner i kassa
For en husholdning med et millionslån har rentereduksjonen fra 7 til 2,5 prosent medført en besparelse på 32.500 kroner årlig.

De siste to årene har etterspørselen etter reiser falt med om lag 10 prosent årlig. Økonomisk turbulens, terrorfrykt og epidemier som sars har gjort at mange har lagt reiseplanene på hylla. Grønli tror at et roligere verdensbilde bidrar til at reiselysten nå tar seg opp.

- Flere som har utsatt reisen tidligere er nå klare, etter at man har fått terrorfrykt og sars-epidemien på avstand, sier Grønli.

Selger 50 prosent flere reiser
Også Star Tour melder om en betraktelig bedring i salget av vinterreisene.

- Vi har de siste seks ukene i snitt solgt 50 prosent flere reiser enn på samme tid i fjor. Samtidig ser vi at salget av sommerreiser også tar seg opp, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, til TV 2 Nettavisen.

Både Ving og Star Tour har måttet kutte i staben og kapasiteten over de siste to årene. Nå har Star Tour satt opp ekstrafly for å ta unna etterspørselen til Egypt.

- Det har vært to ganske labre år for reisebransjen både i Norge og internasjonalt. Nå virker det som vi i det minste er inne i en stabiliseringsprosess, sier Petersson.

Sjekk reisene her
En måned inn i vintersesongen er 6 av 10 reiser allerede solgt. Dermed er det få alternativer for deg som er på jakt etter rimelige restplasser. TV 2 Nettavisen har søkt gjennom markedet etter de beste tilbudene.

Her ser du de beste tilbudene.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter