Rentespenning forvirret børsen

Forventninger og uro i forkant av onsdagens møte i den amerikanske sentralbanken sendte kursene i alle retninger på Wall Street tirsdag.

10.11.04 00:05

Det er større spenning knyttet til signalene sentralbanken vil sende ut om den økonomiske situasjonen enn til om den setter opp renten.

Analytikerne er relativt enige i at sentralbanken vil heve renten et kvart prosentpoeng for å bremse inflasjonen.

- Markedet har allerede kalkulert med en renteøkning, men er spent på hva sentralbanken vil si om inflasjon og den svake dollaren, sier Robert Christian i Wilmington Trust Co

Noen frykter at dollarfallet vil få sentralbanken til å gå hardere til verks og sette opp renta raskere for å gjøre det mer attraktivt å investere i USA.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones falt i dag 4,94 poeng eller 0,05 poeng til 10.386,37 poeng.

Den bredere Standard & Poor's 500-indeksen sank med 0,07 prosent eller 0,81 poeng til 1164,08, mens teknologitunge Nasdaq gikk motsatt vei, altså opp 0,2 prosent eller 4,08 poeng til 2043,33.

Fortsatt nedgang i oljeprisen bidro til å moderere utviklingen på børsen. Et fat råolje ble tirsdag omsatt for 47,37 dollar, ned 1,72 fra i går.

Legemiddelkonsernet Merck &Co gikk på en smell og falt 2,2 prosent i dag, etter at det ble klart at USAs justisdepartement krever å få utlevert et dokument om revmatismemedisinen Vioxx, som ble trukket fra markedet tidligere i høst.

Vioxx be trukket da det viste seg at det kunne føre til økt risiko for hjerteinfarkt og slag.

Nasdaq ble tynget av Cisco Systems, som ble presset ned med 1,1 prosent på grunn av uro om delårsrapporten som skulle legges fram etter stengetid på børsen tirsdag.

På Nasdaq bytte 1,68 milliarder aksje eier, mens omsetningen på New York-børsen ble 1,45 milliarder aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag