Gå til sidens hovedinnhold

Restaurant under vann er utsolgt i hele sommer

Norges eneste undersjøiske restaurant åpner i Spangereid ved Lindesnes onsdag.

Restauranten som bærer navnet Under er tegnet av Snøhetta og blir verdens største undervanns restaurant. Lokalene vil bare romme 40 gjester, men likevel har reservasjonene strømmet inn.

I videoen over kan du se restauranten under havet.

I februar fjor hadde hele 1.200 gjester bestilt bord på undervanns restauranten. Da var det 14 måneder til åpning, skriver Dagens Næringsliv.

Nå har det tatt helt av.

– Vi har fått inn 7500 individuelle reservasjoner. Vi har åpent for reservasjoner fra mai til september, og nesten alt er fullbooket, unntatt noen få bord i september. Første april åpner bookingen for oktober, så da må folk bare følge med, for plassene forsvinner fort, sier Ubostad til Godt.

I tillegg besøkte 30 utenlandske journalister fra ni land restauranten mandag under en pressetur arrangert av Innovasjon Norge, skriver Fædrelandsvennen.

Det er brødrene Stig og Gaute Ubostad fra Lyngdal som er initiativtakerne til restauranten. De har fått med seg den danske kokken Nicolai Ellitsgaard Pedersen som kjøkkensjef. Det skal serves nordisk mat til utsikten av det ruskete farvannet ved Norges sørligste punkt. Tasting-menyen består av 18–20 retter.

Ubostad-brødene har tidligere uttalt at besøkende må regne med å svi av minst 2.000 kroner i restauranten. Alle som bestiller bord må samtidig betale et reservasjonsgebyr på 1.000 kroner.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley