*Nettavisen* Økonomi.

Restplassene før påske

Vårværet lar vente på seg, og det kan friste med en tur til sydligere strøk. TV 2 Nettavisen har funnet de ledige restplassene i dagene fremover.

26.03.04 06:14

Er du ikke av typen som liker ski og hyttekos, er en Syden-ferie å foretrekke fremfor en fjelltur nå i disse påsketider. Og er du kjapp, rekker du å kaste deg på reise som ikke koster det hvite ut av øyet.

Til Tunisia for 2845 kroner

Riktignok er prisene noe høyere enn i perioden etter påske og ut i mai, men det er likevel mulig å få en tur til under 3000 kroner.

Førstkommende lørdag er det blant annet ledig plass fra Oslo til Tunisia, der du må ut med 2845 kroner for en uke. Legger du på et par hundrelapper til, kan du være borte i to uker.

- Det er ikke så veldig mye ledig, men noen strøplasser finnes. Det begynner å løsne litt igjen etter påske, og i slutten av mai og begynnelsen av april er det flere ledige plasser, sier salgssjef Tonje Fossum i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

- Har bestilt tidligere i år enn før

Klikk på bildet for å forstørre.

Administrerende direktør Leo Berbu i Apollo kan bekrefte at det er få ledige plasser nå.

- Det er veldig, veldig fullt, og nesten ikke noe å prate om før etter påske. Men det er godt booket da også. Det er jo gledelig for oss dette her, sier Berbu til TV 2 Nettavisen.

Berbu kan fortelle at det virker som om folk har bestilt reise tidligere i år enn andre år. Derfor er det også færre restplasser til en billig penge.

Mange turer også fra Bergen og Stavanger

De aller fleste turene går til Kanariøyene, med overvekt til Gran Canaria og Tenerife. Også Tunisia er representert, mens turene til Phuket og Malta er relativt få.

Til glede for dem som bor utenfor hovedstaden, er det mange turer som går fra andre steder i landet. Bor du i Bergen og Stavanger er det en del å velge i.

- I begynnelsen av mai kommer det en del reiser til de greske øyer, og der kan det tenkes at det blir en del tilbud, forteller Berbu.

Også Star Tour har prisfokus i forsommer-månedene, og kjører i disse dager en kampanje med lave mai-priser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.