Resultat ned 90 prosent for DNB Eiendom

NEDGANG: Administerende direktør i DNB Eiendom opplyser at årsaken til nedgangen i antall oppdrag er sammensatt. 

NEDGANG: Administerende direktør i DNB Eiendom opplyser at årsaken til nedgangen i antall oppdrag er sammensatt.  Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Resultatet til eiendomsmeglerkjeden har stupt fra 225 til 22 millioner kroner på tre år.

På tre år har antall megleroppdrag falt med 4,7 prosent til 22.824 for DNB Eiendom, det melder Finansavisen.

- Årsaken til nedgangen i antall oppdrag er sammensatt. Vi har blant annet gått ut av noen områder til fordel for større byer, sier administrerende direktør i DNB eiendom Terje Buraas til Finansavisen.

Resultat ned med 90 prosent

Lønnsomheten har også gått nedover ifølge avisen, som skriver at resultatet har gått fra 225,3 til 22,3 millioner kroner.

Styreleder Ingjerd Blekeli Splitten skriver i årsberetningen at dette blant annet kommer fra endringer i selskapets digitale infrastruktur.

- Det innebærer at vi i en periode må gjøre mer arbeid manuelt, forklarer Buraas til Finansavisen.

Advarer om at det bygges for få leiligheter i Oslo

Nettavisen har tidligere skrevet om at det i år er det solgt dobbelt så mange boliger i Oslo i år i forhold til i fjor.

- Oslo-markedet er bunnsolid. Det er en dobling av antall nye solgte boliger i forhold til samme periode i fjor, uttalte leder av DNB Nybygg Norge, Jørn Are Skjelvan, til Nettavisen Økonomi.

I første halvår ble det ifølge DNB Eiendom solgt 48 prosent flere nye boliger enn i tilsvarende periode i 2018. Økningen er størst i sentrum og vest, mens endringen er mindre i Oslo nord og i øst.

DNB skriver også i rapporten at ut fra ventet befolkningsvekst i Oslo de neste årene, er nivået fortsatt for lavt hvis vi ser på mot boligbehovet. Det gjelder spesielt til neste år, men også i 2021 og 2022 med dagens byggetakt. Årlig boligbehov i Oslo er av Boligprodusentene anslått til minimum 4000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.