*Nettavisen* Økonomi.

Resultatkrasj i Norgesbuss

Resultatutviklingen i Norgesbuss er skuffende, og morselskapet Fosen Trafikklag får en regnskapssmell. Dette skjer kort etter sjefsbytte i Fosen.

Fosen Trafikklag, som er notert på Oslo Børs, har sent ut et varsel til markedet om skuffende resultatutvikling i busselskapet Norgesbuss, hvor Fosen i fjor kjøpte seg opp til majoritetseier.

- Selskapet har i samarbeid med ledelsen i Norgesbuss as foretatt en ny gjennomgang av datterselskapets anbudskontrakter, vognparkverdier og andre balanseposter. Inntjeningen og de bokførte verdier er lavere enn forventet ved siste kvartalsrapportering. Det vil derfor bli gjennomført tapsavsetninger og nedskrivning i fjerde kvartal 2004, heter det i meldingen.

- Dette medfører at konsernets årsresultat for 2004 vil bli vesentlig lavere enn forventet, heter det videre. Fosen-konsernet hadde ved utgangen av tredje kvartal et samlet overskudd før skatt på 36,7 millioner kroner, mot 49 millioner samme kvartal i 2003.

Meldingen kommer bare en drøy måned etter at Roger Granheim kom fra Egro Group for å bli konsernsjef i Fosen Trafikklag, og etterfulgte Nils A. Lines.

Granheim vil overfor TV 2 Nettavisen ikke tallfeste regnskapssmellen, og vil ikke kommentere om dette kan bety at Fosen samlet går i minus for hele 2004.

Norgesbuss kjører en rekke bussruter, primært i Østlandsområdet, blant annet for Oslo Sporveier.

I fjor sommer solgte NSB-datteren Nettbuss seg ned fra 39 til 19 prosent i Norgesbuss. Dermed endte Fosen opp mer over 50 prosent av aksjene, slik at Norgesbuss ble en del av Fosen-konsernet.

Det er laget en mekanisme for salg av de siste 19 prosentene også, og Granheim bekrefter at denne står ved lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.