Revolusjon med MSN

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Den største revolusjonen innenfor lynmeldinger noen sinne ser ut til å åpne seg etter at gigantene nå vil samarbeide.

12.10.05 09:48

Lynmeldinger blir stadig mer populært, og konkurransen er knallhard. Både Microsoft, Yahoo, Google og AOL er tungt inne på markedet. Problemet for brukerne er at de ikke samarbeider, så en bruker av Microsofts løsning, kan ikke sende en melding til en bruker av AOLs programvare.

Feilet i 1999
Microsoft forsøkte i 1999 å koble sitt nettverk opp mot AOL, men sistnevnte gjorde alt de kunne for å hindre at brukerne kunne sende meldinger seg imellom.

Microsoft gav til slutt opp å opprettholde kontakten. På dette tidspunktet var det bare MSN som hadde noe å vinne på en slik oppkobling, siden de var svært små på dette tidspunktet, og AOL hadde alt å tape med sin ICQ-klient.

Blir størst i markedet
Nå er det klart at Microsoft og Yahoo onsdag vil annonsere et samarbeid som gjør at brukerne av deres tjenester kan sende meldinger på tvers av nettverkene. Dette vil gi dem en samlet markedsandel på 44 prosent, ifølge BetaNews.

Skal vi tro nettsiden er det konkurransen fra relative nykommere som Skype som gjør at gigantene nå begynner å samarbeide for å bedre brukeropplevelsen.

Også samarbeid med AOL?
Det svirrer nå også rykter i markedet om at Microsoft er i samtaler med Time Warner (AOL) hvor tanken er å kunne slå sammen MSN Messenger og den populære tjenesten AIM og trolig ICQ.

Les flere IT-saker på vår IT-seksjon her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.