Revystjernen Grethe Kauslands drømmehjem selges: - Toscana midt i Oslo

På en av hovedstadens mest attraktive adresser levde Grethe Kausland de siste 15 årene av sitt liv. Nå er leiligheten til salgs.

24.05.19 12:45

- I hjertet av Frogner ligger leiligheten den folkekjære artisten Grethe Kausland flyttet til i 1992, da et helt nytt leilighetsbygg sto ferdig i en av Oslos mest ettertraktede adresser, Kruses gate 4, skriver boligmegler Sem & Johnsen i den helt spesielle boligannonsen som nå er lagt ut.

Kruses gate ligger i det som er et av Oslos og Norges mest kostbare strøk å handle eiendom; Frogner bydel. Leiligheten på 82 kvadratmeter har to soverom og prises til 9,6 millioner kroner og har de siste årene hatt skuespillerens datter Janne Kausland som eier og beboer. Hun har bodd der siden moren døde før jul i 2007, 60 år gammel.

- Det spesielle er at du har følelsen av å bo på landet. Du skulle hørt alt fuglekvitteret i hagen her om våren. Når du kommer hjem fra jobb føler du nærmest at du er på ferie. Det er som et lite Toscana midt i Oslo, sier Kausland i intervjuet som er gjort i den utradisjonelle boligannonsen.

STOR KUNSTNER: Grethe Kausland var en av Norges største scenekunstnere gjennom flere tiår. Hun bodde her på Frogner i Oslo de siste 13 årene av sitt liv. Foto: (Arne Schram/Inviso for Sem&Johnsen)

- Hun fikk også installert peis, og den ble flittig brukt i hele «rødvinssesongen», ler Kausland.

Se bilder fra boligen i videoen over.

- Det er normalt stor rift om leiligheter i de aller mest attraktive gatene på Frogner. Kruses gate er en disse. Denne leiligheten ligger fredelig og skjermet til. Den har i tillegge en solrik terrasse og garasjeplass, så vi regner med god interesse. Uteplassen denne leiligheten har, er sjelden, kommenterer megler og partner Rune Ugland hos Sem & Johnsen til Nettavisen Økonomi.

Grethe Kausland ble kjent for hele Norge allerede som åtteåring under artistnavnet «Lille Grethe». Hun har deltatt i MGP og medvirket i en rekke filmer og revyer. Særlig var hennes evne til å imitere kjente artister kjent.

Har du sett disse boligperlene?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.