Gå til sidens hovedinnhold

Ricin-funn bremset børsen

Ricin-funnet i det amerikanske Senatet skremte ikke vettet av New York-børsen, men bidro til svært liten bevegelse tirsdag.

Alle indeksene endte omtrent der de lå da børsene åpnet tirsdag morgen, og de har svingt fra pluss til minus og tilbake igjen i hele dag.

Dow Jones-indeksen endte på 10.505,18, en oppgang på 6,0 poeng eller 0,1 prosent

Teknologiindeksen Nasdaq steg med 0,2 prosent eller 3,06 poeng til 2066,21 poeng.

Den bredere Standard&Poor’s 500-indeksen steg 0,77 poeng eller 0,1 prosent til 1136,03 poeng.

Ventet på Cisco
Cisco la fram sine resultater rett før stengetid, og det var påfallende lite bevegelse på de store indeksene i forkant av dette, melder CNN Money.

Analytikere i Thomson First Call forventet en inntjening på 17 cents per aksje i Ciscos rapport for fjerde kvartal. Ifølge kvartalsrapporten gikk det bedre enn som så og netto inntjening havnet på 1,3 milliarder dollar, eller 18 cents for hver aksje.

Ricin senket dollaren
Ricin-funnet i Senatet påvirket også handelen, men fikk ikke så negative utslag som man kunne forvente. Terrorfrykten fikk størst konsekvens for dolleren, som stupte tirsdag.

- Indeksene beveger seg liksom ikke, og det er bra. Vi har fordøyd så mange nyheter den siste uken. Fjerdekvartalstallene var mye bedre enn ventet, men mange avventer for eksempel G7-møtet, som vil bli viktig for dollaren, sier Art Hogan, markedsanalytiker i Jefferies & Co, til CNN Money.

Bob Dickey, analytiker i RBC Dain Rauscher, mener det er svært positivt for markedet at Dow Jones og Nasdaq tross alt holder seg over henholdsvis 10.400 and 2000

Etter om lag to nye uker på dette nivået forventer han atskillig mer bevegelse i markedet, ifølge AFP.

De sju finansministrene i G7-gruppen møtes fredag og lørdag og den svake dollaren er en av punktene som skal diskuteres.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene