I en pressemelding tirsdag formiddag opplyser Norsk Rikstoto om at Harald Dørum som har vært direktør i 13 år, går av. Dette ble informert til de ansatte tirsdag morgen.

12 millioner til prinsessens selskap

Ifølge nettsiden har det vært en større konflikt knyttet til avtalen med prinsesse Märtha Louise som er deleier og hovedaktør i selskapet Hest360. Avtalen mellom Rikstoto og selskapet til prinsessen har vist seg å bli dyr, og ifølge tgn.no har avtalen rundet 12 millioner kroner.

Det har tidligere vært sterke reaksjoner mot avtalen med prinsesse Märtha Louises selskap. Ifølge DN skulle saken innebære omtrent fem millioner kroner for å promotere hestesport. Hun har imidlertid brukt prinsessetittelen flittig i markedsføringen, og i en reklame oppfordres leserne til å «spille på prinsessen».

Denne avtalen har siden økt til over 12 millioner kroner. Ifølge kilder tgn.no har snakket med, har dette utløst konflikt i styret til Norsk Rikstoto, som har ment de har vært ført bak lyset om avtalen.

TGN.no skriver at avtalens kostnad ble underkommunisert overfor styret.

Les også: Daglig kryssord i Nettavisen - 6x6 ruter, 7 forskjellige oppgaver tilgjengelig

– Bare rør

Styreleder i Rikstoto, Jan Petter Sissener er imidlertid tindrende klar til Nettavisen:

– Jeg kan ikke understreke hardt nok: Dette har ingenting med prinsesseavtalen å gjøre - det er bare rør, sier han til Nettavisen Økonomi.

Sissener mener Rikstoto står overfor store endringer, og at det er naturlig at man har en direktør som kan stå over lengre tid.

– Det er endrede rammevilkår og Rikstoto står overfor store utfordringer i årene som kommer. Det er viktig å ha en leder som har samme tidsperspektiv om de endringene, sier Sissener.

Harald Dørum sier selv at det var på tide å levere staffettpinnen videre.

– Arbeidet med nye konsesjonsvilkår i et marked i store endringer gjør at tiden var inne for å levere stafettpinnen videre, sier Harald Dørum i en pressemelding fra selskapet.

Inntil videre vil Camilla Garmann som er økonomidirektør i Norsk Rikstoto, fungere som konstituert administrerende direktør.