*Nettavisen* Økonomi.

Rimi-Hagen avhørt i milliardskandale

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Matmilliardær Stein Erik Hagen er avhørt av politiet flere ganger om sin rolle i finansskandalen som ryster den nederlandske matvarekjempen Ahold.

Ved hjelp av Hagens underskrift kunne Ahold lure egne revisorer og blåse opp regnskapene med milliarder. Så langt er det ikke tatt ut tiltale mot noen personer i Ahold.

Nederlandsk politi etterforsker hvorfor Stein Erik Hagens signatur står på to motstridende avtaler med Ahold, tilsynelatende underskrevet på samme dag, skriver Dagbladet. Den ene avtalen ble holdt hemmelig.

- Jeg presiserer at det ikke er riktig at jeg skal ha signert to motstridende avtaler. Videre er det heller ikke riktig at jeg har undertegnet de omtalte brevene samme dag. Dette er også bibrakt nederlandske myndigheter, skriver Hagen i en e-post til Dagbladet.

Dagbladet mener imidlertid å ha dokumentasjon som viser at begge de omtalte avtalene er datert 5. mai 2000, med håndskrift:

Begge papirene skal være undertegnet av de samme tre personene: Stein Erik Hagen, Aholds Europa-direktør Jan Andreae og Ica-sjef Roland Fahlin.

Gjennom Canica eier Stein Erik Hagen 20 prosent av ICA Ahold, nå ICA AB. Eierandelen er hjørnesteinen i Hagens formue og verdt flere milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag