Gå til sidens hovedinnhold

Rimi-Hagen kan få sin redegjørelse

Orklas styreformann Johann Fr. Odfjell åpner for å gi bedriftsforsamlingen en redegjørelse om lånet som ble gitt til Kjell Inge Røkke. Dermed får Stein Erik Hagen det som han vil.

Stein Erik "Rimi" Hagen har stått fremst i rekken av kritikere mot lånet som ble gitt til Kjell Inge Røkke. Hagen er Orklas største aksjonær og vil ha en full redegjørelse for hvordan Orkla kunne gi det omstridte lånet til Aker RGI, skriver Aftenposten.

Nå får trolig Hagen det som han vil. Styreformann Johan Fr. Odfjell i Orkla sier til avisen at det kan bli gitt en slik redegjørelse til Orklas bedriftsforsamling. Men Odfjell vil først ha problemet ut av verden.

- Vi konsentrerer oss om det best mulige sluttresultatet når det gjelder behandlingen av lånet til Aker RGI. Der har vi fokus, sier Odfjell.

Styreformannen sier de oppfatter lånet som en sak for administrasjonen og styret, men at det kan bli gitt en redegjørelse for bedriftsforsamlingen på et senere tidspunkt. Det omstridte "Røkke-lånet" har vært gjenstand for gransking også tidligere. Høsten 2000 vurderte undersøkelsesutvalget lånet, uten å komme til bunns.

"Det er vanskelig å forklare lånet rent finansielt og ut fra strategiske forhold", skrev utvalget i sin rapport, ifølge Aftenposten.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen