Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Rimi-Hagen krever redegjørelse for Røkke-lån

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen krever en redegjørelse fra Orkla på hvordan selskapet kunne gi et lån på 600 millioner kroner til Kjell Inge Røkke.

Hagen reagerer på at lånet ble gitt uten tilstrekkelig sikkerhet. At løsningen på gjeldsproblematikken ble en utsettelse på 14 dager, synes han er beklagelig.

- Det er selvfølgelig beklagelig, men det som virkelig forundrer meg, er hvorfor Orkla har lånt ut et så stort beløp og hvorfor de har gjort det uten betryggende sikkerhet, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Lånet til Norway Seafoods Holding skulle opprinnelig vært betalt inn på Orklas konto innen midnatt tirsdag. Minutter før børsåpning onsdag varslet Orkla at partene var blitt enige om en betalingsutsettelse på 14 dager.

- Jeg har aldri forstått hvorfor i all verden Orkla kunne gi et slikt lån, og jeg forventer at det med tiden kommer en forklaring på hvorfor og hvordan Orkla er kommet i en slik situasjon, sier Hagen.

Lånet ble gitt til Røkke da Jens P. Heyerdahl satt ved roret i Orkla. Informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde i Orkla påpeker at lånet har vært gjennomgått tidligere, både av undersøkelsesutvalget og av styret i Orkla.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!