*Nettavisen* Økonomi.

Rimi pumper ut billigbøker

Det koker opp til bokkamp i dagligvarebutikkene. Nå raser forlagene fordi de blir stengt ute fra boksalget i Rimi og Maxi.

De to dagligvarekjedene selger nå 21 av høstens bestselgere fra Cappelen, Damm og Schibsted. Aschehoug og Gyldendal raser imidlertid over å bli stengt ute fra boksalget, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig fortviler bokhandlerne, som frykter salgsnedgang som følge av den økte konkurransen.

Bokskredet fra Rimi og Maxi starter denne uken. Det samlede opplaget på de 21 bestselgerne er på over 50.000. Bøkene skal distribueres gjennom 600 matbutikker over hele landet.

- Vi ser at kunden er mye oftere ute og handler mat enn bøker. De er innom hos oss to ganger i uken. Før jul er mange på jakt etter å kjøpe aktuelle bøker. Derfor har vi i samarbeid med forlagene valgt ut titler vi anser som bestselgere, sier ansvarlig for spesialvarer i Ica Norge, Knut Spæren, til DN.

Salgsdirektør Jørgen Klafstad hos Gyldendal er svært overrasket over Cappelen og Damms inntog i Rimi-kjeden. Han tror samtidig at forlagene kan vente seg en negativ reaksjon fra bokkjedene, som neppe vil sette pris på boksalg i dagligvarebutikkene.

Konseptdirektør Pål Løwe i den Gyldendal-eide Ark-kjeden er da også klar på at han misliker nysatsingen.

- Vi hater dette. Jeg reagerer på forlagene som helt uten skrupler prøver å nå frem til nye markeder på denne måten, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.