*Nettavisen* Økonomi.

Ringnes forbereder oppsigelser

Foto: (Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX)

Bryggeriet i Arendal er trolig mest utsatt når Ringnes må si opp 300-500 arbeidere.

Mellom 300 og 500 av de 1.800 bryggeriansatte i Ringnes vil trolig miste jobbene sine, bekrefter konsernsjef Jan Bodd i Ringnes overfor Dagens Næringsliv.

Valgløfter
Det vil i tillegg måtte gjennomføres store kostnadskutt, selv om grunnavgiften på plastflasker skulle gjeninføres slik Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg har lovet dersom det rødgrønne alternativet kommer til makten etter valget.

- Vi må forholde oss til dagens rammebetingelser. Vi kan ikke drive en virksomhet som vår, basert på om Stoltenberg blir valgt eller ikke og om valgløftene i så fall innfris. Det er noe av det som er problemet i dette landet. Et plutselig forlik mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet fjerner grunnavgiften for engangsemballasje, og legger grunnen for en stor omstilling i bransjen og store investeringer. Da må vi forholde oss til det, sier Bodd til DN.

Arendals mest utsatt
Hovedtillitsvalgt Stein Stugu tror at det blir særlig blir vanskelig å opprettholde produksjon ved Arendals dersom all brusproduksjon i Ringnes blir flyttet til Gjelleråsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.