Gå til sidens hovedinnhold

Risikoen forsvant i prospekt

Mannen som skrev det omstridte Ruud & Rye-prospektet vitnet i straffesaken mot sin eks-boss i Aker Brygge Invest, Christer Tromsdal.

Økokrim mener å kunne bevise at Christer Tromsdal jukset med fakta om aksjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Tidligere ABI-ansatt Roar Andresen fortalte at han fikk i oppdrag av Tromsdal å utarbeide et informasjonsmemorandum om Ruud & Rye.

Ble fakta

Andresen sa hans intensjon var å skrive av et dokument med selskapsinformasjon fra Ruud & Rye. Dokumentet skulle ABI senere bruke til å selge aksjer i barberhøvelselskapet.

I det nye dokumentet ble imidlertid forventet emisjonskurs på 70 kroner i september 1998 tatt ut av teksten og satt inn i faktaboksen.

- Visste dere at det var usikkerhet i forhold til endelig emisjonskurs, spurte aktor Gunnar Holm Ringen.

- Ja, svarte Andresen.

- Hvorfor plasserte dere da emisjonskursen under fakta?

- Det var en glipp, sa Andresen.

- Vesensforskjell

Meddommer og statsautorisert revisor, Bjørn G. Fjellheim, påpekte at det er ”ganske vesensforskjell mellom de to dokumentene”.

- Slik jeg ser det er det ganske store endringer. Punktet om risiko er forsvunnet, og det er kanskje ikke helt uvesentlig i aksjemarkedet? Er det noen grunn til at det ble borte eller ble man bare sliten av å skrive? spurte meddommeren retorisk.

Anmeldt

Christer Tromsdal hevder med styrke at opplysningene i informasjonsmemorandumet kommer fra gründerne i Ruud & Rye.

Barberhøvelselskapet anmeldte imidlertid Christer Tromsdal for å ha forfalsket selskapsinformasjonen da ABI-saken sprakk for tre år siden.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler