Norwegians reglement fra april 2019 stiller strenge krav til de ansattes utseende. Blant annet er kvinner nødt til å bruke sminke og sko med hæler, skriver VG som har fått tilgang til selskapets interne manual for kabinpersonalets fremtreden.

Kvinnene skal bruke sko med en hæl på minimum to centimeter. Hvis de ønsker å bruke flate sko, kreves en legeerklæring som må oppdateres hver sjette måned, skriver VG.

Les også: Bjørn Kjos: Fikk endelig lønnsøkning

Ifølge reglementet, som er datert 01.04.2019, er det forbudt for mannlig kabinpersonal å bruke sminke. Eneste unntak er hvis det for å skjule kviser eller blåmerker.

– Min umiddelbare reaksjon er at det nesten er komisk at dette er en problemstilling i 2019. Mens resten av samfunnet har beveget seg videre, sitter Norwegian fast i «Mad Men»-universet fra 50-/60-tallet, sier leder av SVs kvinnepolitiske utvalg Ingrid Hødnebø, til VG.

Les også: Kjos´ thaidamer får 3.000 kroner døgnet

Senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Astrid Mannion-Gibson, svarer slik på kritikken i en epost til VG:

– Norwegians flygende mannskap må følge selskapets uniformsreglement. Uniformen er nøytral og diskret og ja, det stemmer at det stilles forskjellige krav til menn og kvinner når det kommer til sminke, hår osv. Dette er helt vanlig hos andre flyselskap også.

Les også: Kredittkortgebyr blir forbudt