*Nettavisen* Økonomi.

Robotene vil arve jorden

Utviklingen av roboter går stadig fremover. Ta en titt på robotene og andre dingser som er blitt vist frem på CES i Las Vegas.

11.01.06 12:42

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Vi kjenner alle fremtidsvisjonene fra filmer som «I, Robot» og «Terminator» der robotene er blitt så avanserte og selvbevisste at de forsøker å ta over jorden.

Tar husarbeidet
Denne typen visjoner ser ikke ut til å skremme produsenter verden over, som stadig lager mer kompliserte roboter.

Du skal ikke gå mange år tilbake før roboter knapt var i stand til å gå, og de falt gjerne over ende til stadighet. Dagens roboter går i trapper, danser og tar over deler av husarbeidet. Noen er laget bare for underholdningsverdi, mens andre lages for å løse problemer.

Byggesett
På CES 2006 får vi se en rekke forskjellige løsninger på roboter. Den mest avanserte løsningen fikk vi se fra Honda, som har utviklet en robot som langt på vei ser ut som et menneske.

Et amerikansk universitet har derimot utviklet en robotbyggesettløsning som gjør studenter i stand til å bygge roboter på nesten samme måte som du bygger avansert Lego.

Smartere
Arna Software Navigation har på sin side satset på å utvikle intelligensen på automatiske støvsugere som gjør de raskere og mer intelligente enn de løsningene vi ser på markedet i dag.

Se bilder av disse robotene, og andre dingser vi har funnet på CES’ tredje dag under.

Les flere saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.