*Nettavisen* Økonomi.

Rød børsdag for Opticom

Mye skjer på IT-fronten på Oslo Børs. Opticom og Oticom-datter Fast raser, mens ementor og Tandberg trekker opp. DnB NOR og Norsk Hydro drar Oslo Børs opp.

07.06.04 16:18

Fredag ble det kjent at Thin Film Electronics, som er et datterselskap av Opticom, ønsker å legge ned avdelingen i Linkøping. I tillegg har de ansatte mottatt oppsigelsesvarsel.

Fredag ettermiddag ble det innført børspause i Opticom, som ikke ble opphevet før mandag formiddag.

Det var i forkant ventet sterk fokus på både Opticom og datterselskapet Fast på denne ukens første dag. På formiddagen steg Fast kraftig, mens Opticom sank. Nå er imidlertid begge ned, med henholdsvis 0,82 og hele 4,40 prosent.

Tandberg, Tandberg Television og Ementor er også i fint driv på mandags-børsen. Tandberg er opp 1,11 prosent, mens Tandberg Television stiger 2,07 prosent. Ementor er opp 0,78 prosent på ikke-børsspesifikk informasjon.

Jinhui stiger med 3,88 prosent, og RCCL cruiser like bak med en oppgang på 2,51 prosent. Frontline går andre veien, og faller med 0,98 prosent. Ifølge TDN Finans er det lav slutningsaktivitet i tankmarkedet, der kun en VLCC er rapportert sluttet fra Basra til Rødehavet.

Blant de tunge børslokomotivene er det blått. Til tross for en fallende oljepris, stiger Norsk Hydro og Statoil. Hydro går opp 1,41 prosent, mens Statoil stiger 0,89 prosent.

Oslo Børs hadde en knallstart på uken. Hovedindeksen endte opp 0,87 prosent, til 194,85 poeng. 39 selskaper sank, mens 64 lå på vinnerlisten. Omsetningen endte på to milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.