Gå til sidens hovedinnhold

Rød start på det nye børshalvåret

Den første handledagen i 2004s siste halvår ble en tøff affære for investorene i New York.

Selv om alle de tre hovedindeksene falt relativt kraftig torsdag kveld, var det Nasdaq som led mest. Teknologiindeksen falt over 1,5 prosent prosent, mens Dow Jones og S&P 500 begge endte ned om lag 1 prosent.

Nedgangen var bred, og bare fire av de 30 selskapene som utgjør Dow Jones, endte i pluss torsdag kveld. Alle de ti største selskapene på Nasdaq sank i verdi.

Ifølge analytikere CNN har vært i kontakt med, kan nedgangen skyldes at mange valgte å ta gevinst etter at børsene har steget pent siden midten av mai. Dessuten er det mange meglere som ønsker å rydde opp i porteføljene i forbindelse med overgangen til et nytt halvår.

Den negative tendensen ble imidlertid forsterket av at selskaper som Cardinal Health, Amkor Technology og Emulex kom med resultatvarsler i løpet av dagen. Samtidig ble Yahoo! og Boeing nedgradert av meglerhus.

Yahoo! falt nesten seks prosent på nyheten om at meglerfirmaet Smith Barney nedgraderte sine anbefalinger av selskapet fra ”kjøp” til ”hold”. Merrill Lynch senket sine vurderinger av Boeing fra ”kjøp” til ”nøytral”. Boeing endte ned 2,33 prosent.

Dagens nøkkeltall:
¿ Dow Jones: 10334,23, ned 101,25 (0,97 prosent)

¿ Nasdaq: 2015,55, ned 32,24 (1,57 prosent)

¿ S&P 500: 1128,98, ned 11,86 (1,04 prosent)

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte