Rød uke på Wall Street

Alle indeksene endte i minus fredag.

20.02.04 23:27

Dow Jones avsluttet uken 0,43 prosent ned og landet på 10.619,03 poeng. Nasdaq falt 0,39 prosent til 2037,93 poeng, mens den brede S&P-indeksen sank 0,26 prosent til 1144,11 poeng.

Dermed endte den fire dager lange børsuken i minus for alle indeksene.

Mye av årsaken til nedgangen skyldes gevinstsikring, samt redsel for inflasjon og terror i Japan. Japanske myndigheter har økt sikkerhetstiltakene ved 650 viktige anlegg og bygninger over hele landet av frykt for et mulig terrorangrep.

Nye tall som viste 0,5 prosent økning i konsumprisindeksen i januar, mot 0,2 prosent i desember, skapte bekymring. Selv om prisutviklingen kan være et signal om generell økonomisk oppgang, er investorene vakt mot rentehopp som følge av inflasjon.

Da var det beleilig med sentralbanksjef Alan Greenspans tale fredag. Han kom blant annet med gode nyheter om arbeidsmarkedet. Dermed tok indeksene seg noe opp, men ikke nok til å gå i pluss.

Hewlett-Packard kunne melde om 30 prosent økning og ga en prognose for inneværende kvartal i tråd med forventningene, men ble likevel dagens taper med 3,1 prosent nedgang. Grunnen er at analytikere mener å ha funnet svakheter hos HPs bilde- og trykkeriavdeling, en av selskapets store pengemaskiner.

Flygiganten Boeing var en annen av taperne, mens software-produsenten BEA System, Gillette og Cherokee var blant vinnerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.