*Nettavisen* Økonomi.

Røde Kors-tiltalt overbeviste dommeren

Utroskapstiltalte Peter Aksel Nielsen (47) overbeviste dommeren om at han fortsatt er syk. Hele Røde Kors-saken er utsatt til høsten.

21.01.04 13:06

Byggmester Nielsen fikk gyldig forfall etter å ha snakket en time med tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud.

Mandag underkjente dommeren hans sykemelding, og fremstilte ham for politilegen, som ikke kunne gi retten krystallklare råd.

- Jeg har hatt en lengre samtale med Nielsen på mitt kontor i dag morges, og ut i fra det jeg observerte, og det han sa, konkluderer jeg med at han ikke er i stand til å ivareta sine interesser. Han har derfor fått gyldig forfall, sa Taraldsrud da retten ble satt onsdag morgen.

Statsadvokat Lars Stoltenberg ønsket først å kjøre saken mot de tre øvrige tiltalte, men trakk begjæringen etter at forsvarsadvokatene motsatte seg å kjøre saken uten Nielsen tilstede.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan Christian Grandre

Ny dato for marathon-rettssaken er satt til 16. august 2004.

Det er tredje gang saken utsettes som følge av at Nielsen er for deprimert til å møte i retten.

Økokrim har satt brødrene Peter Aksel Nielsen, Jørn Rune Ramfløy og Odd Gunnar Ramfløy på samme tiltalebenk i Oslo tingrett. De tre skal ha hatt økonomiske interesser i selskapet som fikk oppdraget med å rehabilitere deler av Røde Kors sitt hovedkontor i 1997. Da oppdraget ble gitt, var Odd Gunnar Ramfløy ansatt som økonomisjef i Røde Kors.

Rehabiliteringen sprengte alle budsjetter. Byggearbeidene skulle i utgangspunktet koste 19 millioner kroner, men ytterligere 16,8 millioner kroner påløp.

I tiltalen påstår Økokrim at 7,3 millioner kroner var betaling for arbeid som aldri ble utført, og at det var Odd Gunnar Ramfløy som stod bak betalingene av de uriktige fakturaene. Av disse pengene skal 6,2 millioner kroner ha blitt ført ut av Norge og senere overført til kontoer som de tre brødrene disponerte i utlandet.

Fjerdemann på tiltalebenken er Røde Kors-kontrollør, Petter Kristensen (46).

Økokrim mener han godtok en bestikkelse på 200.000 kroner fra Peter Aksel Nielsen og at pengene ble overført til en konto Kristensen hadde i skatteparadiset Isle of Man.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag