*Nettavisen* Økonomi.

Rødt i Asia

Foto: (Scanpix)

Børsene i Asia stuper etter god ukestart.

11.11.08 07:56

Mandag gikk børsene i Asia rett opp. Tirsdag ble de dratt ned på jorden igjen.

For til tross for lanseringen av en kinesisk tiltakspakke på 583 milliarder dollar mandag, holdt den positive stemningen ikke lenger enn til børsslutt på Wall Street.

Da den endte ned, rev den Asia med seg i fallet.

Forventer nedgang
Én av hovedårsakene til fallet i Asia er en forventning i markedet om dårligere inntjening i selskapene etter at Citizen Holding Company nedjusterte sine profittall. Samtidig melder Bloomberg.com at tilliten til markedene i Australia har nådd et rekordlavt nivå.

Det sender kursene nedover.

Etter å ha steget med 5,81 prosent mandag måtte Nikkei-indeksen i Tokyo tåle et verdifall tirsdag på 3,00 prosent. All Ordinaries falt enda mer med en nedgang på 3,40 prosent.

Den indeksen i Asia som imidlertid fikk mest juling, var NSE 50 i India. Den var ned 4,41 prosent klokken 07.30 norsk tid.

Hang Seng i Hongkong, Shanghai Composite og STI i Singapore falt med 0,59 prosent, 0,84 prosent og 2,62 prosent.

Dårlig måned
Til tross for tirsdagens fall kan Nikkei-indeksen i Tokyo se tilbake på en relativt god måned. Den har, som eneste indeks i Asia, hatt en fremgang på 6,44 prosent så langt.

Alle de andre viktige indeksene har måttet tåle røde tall. Dårligst har det gått med nevnte NSE 50 i India der fallet den siste måneden har vært på 8,24 prosent. Deretter følger Shanghai Composite med en nedgang på 7,07 prosent og STI i Singapore som er ned 5,78 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.