Rødt på rødt

Aksjekursene på Oslo Børs falt kraftig mandag. Ille gikk det for Telenor som falt 3,5 prosent.

17.11.03 17:25

Negative nyheter fra USA preget børsdagen mandag. Pessimistene ser ut til å ha fått et aldri så lite overtak på optimistene, som har dominert det siste halve året.

Spørsmålet er hvor bra det egentlig står til med amerikansk økonomi. Budsjettunderskuddene er store, dollaren faller, og man har fryktet en kollaps i boligpriser og private husholdningers økonomi, noe som vil ramme det viktige private forbruket.

I tillegg fortsettter New Yorks store helt - statsadvokat Eliot Spitzer - sitt felttog mot uærlige topper i en pill råtten finansbransje. Tilliten til aksjemarkedets sentrale spillere fortsetter å være på et lavmål.

Her hjemme ble Telenor børstaper. Aksjen falt 3,5 prosent til 38,50 kroner.

-Telenor faller en god del mer enn markedet og der er det heller ingen valutaeffekter så fallet er kanskje litt merkelig. På den annen side er det litt typisk, da det er ett av de selskapene som har utviklet seg best den seneste tiden og man tar gjerne litt gevinst. Vi vurderer det likevel som en kjøpsmulighet, sier en megler til nyhetsbyrået TDN Finans.

Finansaksjene fikk juling. DnB falt 1,7 prosent, Gjensidige NOR falt 1,55 prosent, mens Storebrand falt 2,6 prosent.

Aker Kværner datt 2,1 prosent. I følge aksjonærutskrifter dn.no har tatt ut, har amerikanske investorer lempet ut Aker Kværner etter resultatvarselet fra verftet i Philadelphia siste uke.

Hovedindeksen falt 1,6 prosent til 165,49 poeng.

I Europa er FTSE-indeksen i London falt 1,15 prosent, mens Dax-indeksen er ned 3,4 prosent. I USA er Dow-indeksen ned 0,95 prosent klokken 1715.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.