Gå til sidens hovedinnhold

Røe Isaksen ba Tangen invitere USAs ambassadør til omdiskutert seminar

Finansmann Nicolai Tangen inviterte USAs norgesambassadør til sitt seminar etter forslag fra statsråd Torbjørn Røe Isaksen. Isaksen avviser vennskap med Tangen.

Torbjørn Røe Isaksen (H) foreslo at Nicolai Tangen skulle invitere Kenneth Braithwaite, USAs ambassadør til Norge, ifølge VG. Ambassadøren takket ja.

«Håper du ikke synes dette er frekt, men om mulig kan du/dere jo vurdere å sende ham en invitasjon i siste liten. Han er en god venn av og støttespiller for Norge», skrev den daværende næringsministeren til Tangen – én uke før statsråden reiste på det omdiskuterte seminaret i Philadelphia, hvor Tangen dekket alle utgifter.

Den påtroppende oljefondssjefen har også tidligere tatt på seg spanderbuksene:

VG har fått innsyn i tre nye epost-utvekslinger mellom Tangen og Isaksen.

Ifølge Isaksen var ambassadøren en viktig mann å bli kjent med for en næringsminister.

– Han hadde gode kontakter inn mot Trump-administrasjonen, var lydhør for norske argumenter i handelsspørsmål og var opptatt av å formidle norske synspunkter hjem til USA, sier Isaksen blant annet til VG.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Tangen-ansettelsen en suppe av grådighet og dårlig dømmekraft

De to har møttes tre ganger – i filosofiprofessor Henrik Syses bursdag, i London i 2016, og sist på det nå mye omtalte USA-seminaret i 2019. Isaksen er tydelig på at han og Tangen ikke er venner.

– Vi har ingen privat kontakt og har heller aldri hatt det, sier han.

(©NTB)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken