Gå til sidens hovedinnhold

Rognstad fortsetter i Norse

Tidligere eier Stig Rognstad fortsetter som adm. direktør i Norse etter at islandske Islandbanki torsdag morgen varlset kjøpet av meglerhuset.

Det kommer frem i en pressemelding torsdag formiddag.

Hemmelig salgssum
Meglerhuset og banken ønsker fortsatt ikke å opplyse om kjøpesummen i overtakelsen som TV 2 Nettavisen kunne avsløre allerede på mandag.

- Partene er enige om ikke å kommunisere kjøpesummen, heter det i meldingen som er signert både Stig Rognstad og Islandbankis konsernsjef Bjarni Årmannsson.

I forbindelse med avsløringen av salgsplanene av Norse på mandag, indikerte gode kilder overfor TV 2 Nettavisen en salgssum på i overkant av 100 millioner kroner.

Fortsetter oppkjøpsstrategien
I pressemeldingen heter det at Islandsbanki ser på oppkjøpet som en naturlig fortsettelse av sin strategi i forhold til det norske markedet.

– Å gå inn i verdipapirmarkedet og meglerbransjen har vært et uttalt mål for oss siden vi kjøpte KredittBanken i 2004 og BNbank i 2005. Det er i god Íslandsbanki-tradisjon å skape lønnsom vekst gjennom målrettede oppkjøp i Norge. Íslandsbanki søker videre vekst og har planer om å styrke Norse på nøkkelområder, som corporate finance, sier Årmannsson.

– Vi har lenge diskutert hvor stor nytte vi kunne ha av å få inn en solid bank med et godt rennomé på eiersiden. Det får vi med Íslandsbanki, sier Stig A. Rognstad

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken